A CIA egyik munkatársa, Eric Ciaramella lehet a Trump-Zelenszkij beszélgetés kiszivárogtatója – írta szerdán a jobboldali Breitbart News című lap, saját forrásaira és a Real Clear Investigations oknyomozó portál információira hivatkozva.

A CIA egyik munkatársa lehet a Trump-Zelenszkij beszélgetés kiszivárogtatója
Eric Ciaramella – fotó: Youtube

A Real Clear Investigations információi szerint az úgynevezett kiszivárogtató

az előző elnök, Barack Obama kormányzatának munkatársa volt, jelenleg pedig a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) munkatársaként dolgozik.

Ciaramella az Obama-adminisztráció idején a Nemzetbiztonsági Tanácsban a balti és a kelet-európai ügyekért felelős igazgató volt, és Ukrajna szakértőjeként tartották számon. Rendszeres kapcsolatban állt annak a Fusion GPS nevű cégnek a munkatársaival, amely 2016-ban összeállította a Trump-ellenes-dossziét. E dosszié alapján indították meg az amerikai elnök ellen a vizsgálatot annak gyanújával, hogy kampányának munkatársai összejátszottak oroszokkal a 2016-os választási győzelem érdekében.

Állítása alátámasztására a Real Clear Investigations felidézte:

a külügyminisztérium nyilvánosságra hozott olyan korábbi, az Obama-korszakból származó e-maileket, amelyek tanúsítják, hogy Eric Ciaramella rendszeresen tanácsadói kapcsolatban állt Victoria Nuland külügyi államtitkárral, aki az európai és ukrajnai ügyekért volt felelős.

Nuland írta alá azt az egymilliárd dolláros hitelgaranciát, amelyet Kijev az Obama-kormányzat idején jelentett be. A kijevi aláírási ceremónián amerikai részről Joe Biden alelnök volt jelen.

Biden – mint ezt egy 2018 januári konferencián nevetve elmesélte – a hitelgarancia megtagadásával fenyegette meg Petro Porosenko akkori ukrán államfőt arra az esetre, ha nem bocsátaná el a Burisma gázcég ellen vizsgálatot kezdeményező főügyészt. A Burismánál volt igazgatósági tag Biden fia, Hunter Biden.

A Breitbart News emlékeztetett: szövetségi dokumentumok szerint Ciaramella 2015-2016-ban szorosan együttműködött Joe Bidennal és John Brennannal, a CIA korábbi igazgatójával.

Vasárnap Donald Trump elnököt újságírók megkérdezték az amerikai sajtóban napok óta valószínűsíthető kiszivárogtatóként emlegetett Ciaramelláról. Az elnök azzal válaszolt.

"ha valóban ő a kiszivárogtató, akkor hiteltelen, mert Brennan embere, Susan Rice (volt nemzetbiztonsági tanácsadó) embere, Obama embere".

Hozzáfűzte: Ciaramella "radikális és gyűlöli Trumpot". Az elnök arra buzdította az újságírókat, hogy járjanak utána az információknak és hozzák nyilvánosságra a kiszivárogtató nevét.

A kiszivárogtató nevének nyilvánosságra hozatalát több republikánus politikus is követelte a Trump-Zelenszkij-beszélgetés miatt vizsgálatot indító demokrata párti törvényhozóktól. Rand Paul kentuckyi republikánus szenátor kedden újságíróknak azt mondta: ha ez nem történik meg, ő fedi fel a kiszivárogtató személyét. Álláspontját kedd este a Fox televíziónak adott interjújában is megerősítette. Hétfőn pedig egy nagygyűlésen kifejtette:

"tudjuk a kiszivárogtató nevét, de neki kell jelentkeznie, tanúként, hiszen akkor dolgozott Joe Bidennek, amikor a fia, Hunter Biden korrupt (ukrán) oligarcháktól kapott pénzt".

Jim Jordan ohiói republikánus képviselő kedden arra szólította fel a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusi telefonbeszélgetése miatt vizsgálatot indító demokrata párti törvényhozókat, hogy idézzék be meghallgatásra a kiszivárogtatót.

Jordan úgy fogalmazott: "Adam Schiff (a képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője) hat héttel ezelőtt azt mondta, hogy a kiszivárogtató tanúvallomást tesz majd. Azóta megváltoztatta az álláspontját. Mi történt közben? Megtudtuk, hogy az illető még az információ megjelenése előtt találkozott Schiff munkatársaival, és azt is tudjuk, hogy politikai előítéletekkel viseltetik".

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...csak azt nem tudom, miért hiszik azt a hatalom csúcsán lévők, hogy nekik lehallgatásbiztos telefont nyomott a titkár a kezébe, tehát bárkivel titokban beszélhet titkos dolgokról...

Remélem ezek a pofonok megvilágosítják az elméjüket(ha későn is) hogy nincs megbízható munkatárs, nincs lehallgathatatlan telefon, vvagy bármilyen távközlési rendszer..

Ha nagyon titkolna valamit, akkor azt csak négyszemközt, és úgy, hogy még ezres objektívvel leskelődő szájról olvasó sem tudja miről is beszélnek.

Ez minden vezetőre(is) igaz..legyen az Trump, Putin, Orbán, Merkel,..stb...stb..

(ékes bizonyítéka az "ifjú pápa" c. tv film.)
Jozefina
A kiszivárogtató nevét akatják??? Miért??? Inkább azt próbálnák bebizonyítani, hogy amit nyilvánosságra hozott az nem igaz!!! Ezt viszont nem tudják cáfolni!!! Egyre többen vallanak Trump ellen ez ügyben is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. September 30., 07:04
Állítólag kiborította Marsi Anikót a táncpartnere
Itthon - 2020. September 30., 06:51
Eltűnt egy 14 éves fiú
Itthon - 2020. September 30., 06:46
Sok esőre kell számítani