George W. Bush amióta visszavonult a politikától, festészetet tanul.

Az Egyesült Államok ma bizonytalan helyzetben van

– jelentette ki George W. Bush volt amerikai elnök. A rendkívül ritkán megszólaló republikánus politikus a Fox televíziónak adott hosszú interjút péntek este.

A korábbi elnök kifejtette ugyan, hogy arra számít, az ország helyzete magától helyrebillen, de hozzátette, előfordulhat, hogy ő ezt már nem éli meg.

George W. Bush a texasi Crawfordban lévő birtokáról adott interjút Dana Perinónak, a Fox televízió szerkesztő-műsorvezetőjének, aki korábban éppen az ő sajtófőnöke volt a Fehér Házban.

George W. Bush úgy látja, hogy az USA mára bizonytalan helyzetben van

Perino először az édesapja politikai örökségéről faggatta a volt elnököt, hiszen a néhai George H. Bush volt az amerikai elnök akkor, amikor 30 évvel ezelőtt megkezdődött a berlini fal lebontása. Ifjabb Bush – aki az Egyesült Államok 43. elnöke volt – úgy fogalmazott:

édesapja  mesteri munkát végzett szövetségeseivel karöltve a békesség, vagy legalábbis a békesség lehetőségének megteremtése érdekében.

Bush felpanaszolta, hogy szerinte kaotikus politikai légkör uralkodik ma az Egyesült Államokban. Ám ugyanakkor optimistának is tartja magát, mert a történelem tapasztalatai szerint a politikai polarizálódáson mindig sikerül úrrá lenni.

Optimista vagyok a jövőt illetően, hiszen a demokrácia képes az öngyógyításra

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem most fordul elő először az amerikai történelemben, hogy az ország bizonytalan időszakot él meg.

Azt valószínűleg már nem érem meg, hogy lássam az unokáim gyarapodását, de meggyőződésem, hogy az a világ, amelybe ők belépnek, egyedülálló lesz és rengeteg lehetőséget kínál majd

– fogalmazott Bush.

A volt tartózkodott attól, hogy bírálja Donald Trump elnököt, mint ahogyan Trump megválasztása óta mindig is távol tartotta magát a politikától.

A 73 éves George W. Bush amióta visszavonult a politikától, festészetet tanul. A napokban nyílt portré-festményeiből kiállítás a washingtoni Kennedy Központban.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
@fideszes gyökér:
..és a G.W.Bush nem beszél 2002-ről, ill. arról,hogy mit is találtak,vagy mit nem találtak Irakban! Akkor az ő mi-
nisztere a napbarnított Colin Povell modelleken magyarázta el,hogy Irak milyen fegyvereket tart!Igaz,hogy később
sírva,kamerák előtt valotta be,hogy hazudtak! (a kis "miniegérkével "Condoleezza Rice"-vel.!A USA?,,na neee! (;-))
Fantomasz
Grratulálunk Busmann , sikerült szétcseszni a fél világot náhány mocskos arab alkaidás terrorista miatt . 9 /11 :-((((((
Eriksson
@Fantomasz: Ez volt a cél. 9/11 után törvényileg lehetővé tették, hogy bármikor bárkit meg lehessen semmisíteni terrorizmus vádjával.
kokopelli
@Fantomasz: bocsáss meg neki,mert ő a családja szégyene is!Amennyiben elolvasod Eric Laurent
"Die kriege der Familie Bush" (a Bush család háborúi")-t még a családról is elmondhatod ugyanazt!
(A papa és a bátyó is benne van a triumvirátusban) (;-))
Fantomasz
@Eriksson: Valahogy így ,de sokminden történt ,fel sem tudom sorolni , sejtek nyugat európában , terrorizmus finanszirozásának megakadályozása ( pánzügyi ellehetetlenítés szőnyegbombázás alapon) adósságválság kirobbantása , számlák teljes átláthatósága ,közelkelet teljes felgyújtása ,precíziós hadviselés ( semmi értelme ) stb
Fantomasz
@kokopelli: Majd elolvasom ha ráérek .
Eriksson
@Fantomasz: Helyben vagyunk. Kimondható, hogy az USA a legfőbb terrortényező az egész világon. Amerre járnak, (s miért ne járnának?) kő kövön nem marad.
Clavigo
A Trumpli után az egyik legkreténebb elnök volt...
Fantomasz
@Eriksson: Hát azt nem mondanám de úgy jártak el hogy nem voltak tekintettel senkire , na de 9/11 után ezt meg is mondta .
"A világ már soha sem lesz olyan amilyen volt " (Georg W Bussman 2001 ) csak nem tudtuk mit fognak csinálni sajnos :-((((
Eriksson
@Fantomasz: Ezzel kapcsolatban nagyon sok vita zajlott már mindenféle ideológiai szempontból, de egy biztos: Az USA a világ csendőre akar lenni. Vinné a demokráciát (?) mindenfelé, amerre bármily kis hasznot remél.
És az is kimondható, hogy jól működő államokat tettek tönkre saját önös érdekeik mentén. S az is, hogy nekik köszönhető a sok radikális képződmény melyek elsősorban az ők hatásukra jöttek létre.
Fantomasz
@Eriksson: A fő gond az hogy a WWII után azt hiszik mindent felügyelhetnek mert jogosultságuk van rá az idők végezetéig .
:-(((((((((
Fantomasz
@Eriksson: Nekem pl : Semmi közöm nem volt 9/11 hez sem az amcsikhoz sem az arabokhoz sem az alkaidához , mégis megszívtam .
Na ez az igazi ge...ség :-(((((((((((((((
Eriksson
@Fantomasz: Hiába kapaszkodik Trump minden lehetőségbe, hogy mentse a menthetőt, minden jel arra mutat, hogy nem sokáig. A technikai fölényük erősen leáldozóban.
Fantomasz
@Eriksson: Az baj ha nekik nem megy, mert nem lesz más választásuk mint kirobbantani megint valamit . :-((((((((
Eriksson
@Fantomasz: Hát, ja! Pár évtized alatt szemétteleppé lett a világ.
Fantomasz
@Eriksson:Hali , Na mennem kell ,segítek esőben bokrotültetni :-)
Eriksson
@Fantomasz: A baj csak az, hogy az a valami itt lesz Európában, és a közel-keleten. Az I. és a II, vh-ban se potyogtak rájuk bombák.
Fantomasz
@Eriksson: Nemhinném , Korea felső része talán
Eriksson
@Fantomasz: Kizárt, nekik van nukleáris fegyverük. Az meg nem megkockáztatható.
Fantomasz
Nem biztos hogy van , Az tuti hogy alaposan beásták magukat a földalá , vannak földalatti városok szerintem ,egyébként nem lenne ekkora arcuk .
Eriksson
@Fantomasz: Azt mondják a hírek, hogy van. Azért ment oda Trump is tárgyalni, különben letojná őket.
Időnként lődöznek az óceán felé is, nem áll semmiből atomtöltettel megpakolni a rakétákat.
Fantomasz
Nemtudom , A köpcös valami nagyon rondát mondhatott legutóbb mert a Trampli nagyon gyorsan távozott :-(
Ludas Matyi
@Szeparepa2: A haborus bünös jelzöt kihagytad, mert nem egy haborut inditott el a Hillaryval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.