George W. Bush amióta visszavonult a politikától, festészetet tanul.

Az Egyesült Államok ma bizonytalan helyzetben van

– jelentette ki George W. Bush volt amerikai elnök. A rendkívül ritkán megszólaló republikánus politikus a Fox televíziónak adott hosszú interjút péntek este.

A korábbi elnök kifejtette ugyan, hogy arra számít, az ország helyzete magától helyrebillen, de hozzátette, előfordulhat, hogy ő ezt már nem éli meg.

George W. Bush a texasi Crawfordban lévő birtokáról adott interjút Dana Perinónak, a Fox televízió szerkesztő-műsorvezetőjének, aki korábban éppen az ő sajtófőnöke volt a Fehér Házban.

George W. Bush úgy látja, hogy az USA mára bizonytalan helyzetben van

Perino először az édesapja politikai örökségéről faggatta a volt elnököt, hiszen a néhai George H. Bush volt az amerikai elnök akkor, amikor 30 évvel ezelőtt megkezdődött a berlini fal lebontása. Ifjabb Bush – aki az Egyesült Államok 43. elnöke volt – úgy fogalmazott:

édesapja  mesteri munkát végzett szövetségeseivel karöltve a békesség, vagy legalábbis a békesség lehetőségének megteremtése érdekében.

Bush felpanaszolta, hogy szerinte kaotikus politikai légkör uralkodik ma az Egyesült Államokban. Ám ugyanakkor optimistának is tartja magát, mert a történelem tapasztalatai szerint a politikai polarizálódáson mindig sikerül úrrá lenni.

Optimista vagyok a jövőt illetően, hiszen a demokrácia képes az öngyógyításra

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem most fordul elő először az amerikai történelemben, hogy az ország bizonytalan időszakot él meg.

Azt valószínűleg már nem érem meg, hogy lássam az unokáim gyarapodását, de meggyőződésem, hogy az a világ, amelybe ők belépnek, egyedülálló lesz és rengeteg lehetőséget kínál majd

– fogalmazott Bush.

A volt tartózkodott attól, hogy bírálja Donald Trump elnököt, mint ahogyan Trump megválasztása óta mindig is távol tartotta magát a politikától.

A 73 éves George W. Bush amióta visszavonult a politikától, festészetet tanul. A napokban nyílt portré-festményeiből kiállítás a washingtoni Kennedy Központban.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
Nem biztos hogy van , Az tuti hogy alaposan beásták magukat a földalá , vannak földalatti városok szerintem ,egyébként nem lenne ekkora arcuk .
Eriksson
@Fantomasz: Azt mondják a hírek, hogy van. Azért ment oda Trump is tárgyalni, különben letojná őket.
Időnként lődöznek az óceán felé is, nem áll semmiből atomtöltettel megpakolni a rakétákat.
Szeparepa2
Aha, mert amikor szinte terror volt, akkor aztán kurva biztos helyzetben volt... és még ugat az, aki regnálása alatt történt meg USA legnagyobb terror katasztrófája... nevetséges, egyre hülyül, de hát eleve hülye volt...
Fantomasz
Nemtudom , A köpcös valami nagyon rondát mondhatott legutóbb mert a Trampli nagyon gyorsan távozott :-(
Ludas Matyi
@Szeparepa2: A haborus bünös jelzöt kihagytad, mert nem egy haborut inditott el a Hillaryval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.