A brit rendőrök a Heathrow reptéren tartóztatták le a 26 éves férfit, aki egyike volt a nyolc embernek, akiket Törökország terrorcselekmény gyanúja miatt deportált – írja a Guardian.

Hazaküldték a terroristát, csak épp nem szóltak az érintett országnak, hogy megy

A török kormány már többször jelezte, hogy az általuk fogvatartott külföldi rabok közül több mint 300-at hazaküldenének, még olyanokat is, akiktől – pont azért, hogy ne lehessen őket hazaküldeni – anyaországuk megvonta az állampolgárságot.

A brit biztonsági erők állítása szerint a rendőrök csak akkor értesültek arról, hogy a férfi már úton van London felé, mikor az már a levegőben volt. Amint a hír kijutott Törökországból, a rendőrség azonnal riadóztatta a terrorelhárítást, és a reptéren letartóztatták a férfit, aki már a brit rendőrségnek korábban is terrorgyanús volt.

Nagyjából 10 ezer ex-ISIS-os és családtagjaik raboskodnak északkelet-Szíriában, őket az amerikaiak szövetségesei, a szíriai kurdok őrzik. Törökország egyelőre nem részletezi, hogy hány, milyen nemzetiségű rabot akar hazaküldeni, ahogy azt sem, hogy hogyan is tervezi ezt megvalósítani.

(Képünk illusztráció, fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok