Írásbeli pótkérdéseket kap Várhelyi Olivér, ugyanis az európai parlamenti (EP-) frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról – jelentette be az EP szóvivője.

Ha uniós biztos akar lenni Várhelyi, pótvizsgáznia kell

Jaume Duch azt közölte a Twitteren, hogy a külügyi szakbizottság jövő hétfő déli határidőt tűzött ki a kérdések megválaszolására.

A szóvivő emellett arról is beszámolt, hogy a francia Thierry Breton és a román Adina Valean megkapta a tárcájukban illetékes testületek jóváhagyását.

Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete november 21-én áttekinti az értékeléseket és ajánlásokat, majd hivatalosan is lezárja a meghallgatásokat.

Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani. A jelenlegi cél december elseje, bár vannak, akik szerint ez sem tartható, különösen az után, hogy a megválasztott elnök felkérte a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormányfőjét, hogy nevezze meg ő is a jelöltjét, mondván, ez jogi kötelessége a Brexit halasztása miatt, még ha korábban ez ellen is foglalt is állást. Ez eddig nem történt meg, ezért csütörtökön a brüsszeli testület kötelezettségszegési eljárást indított az Egyesült Királysággal szemben.

A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a tervek szerint halad, akkor erre november 27-én kerül sor.

(Kép: MTI/AP/Francisco Seco)

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Én speciel leszarom.
Mivel a mai magyar nemzeti értékrend szerint ha valaki jól tud lopni vagy jól sorosozik, akkor nem hagyjuk az út szélén.
Ha jól sorosozik, de nem jól lop, akkor az út szélén hagyjuk.
NER
Pegero
Nem szakmai, hanem politikai támadás zajlik a magyar biztosjelölt ellen. Lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek – korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér – ellen.
Cseh Katalin, Ujhelyi István, Ara-Kovács Attila, Gyurcsányné Dobrev Klára, Molnár Csaba, Rónai Sándor közönséges briganti hazaárulók!
lusta
Körbenéztem a terepen és kiderült, nem ő az egyetlen akit pótvizsgára küldtek. Volt olyan ma már biztos, aki egy az egyben elismerte a pótvizsga jogosságát és alaposabb felkészülés és válaszadás után már nem volt probléma a megválasztásával. Várhelyi is kapott egy jópár kérdést, amiből világosan látszik, hogy az uniós biztos az unió érdekeit képviseli 100 százalékban. Eddigi megnyilvánulásaiból mindez nem derült ki. Kapott még egy esélyt.
luiz
Azt hazudta nem lesz orbán ügynök. Persze, hogy nem hittek neki XD Heee, ellenzéki EP képviselők, vigyetek már 1 hazugságvizsgálót a következő meghallgatására :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. November 29., 19:23
Dér Heni megmutatta terhespocakját
Itthon - 2020. November 29., 18:58
Friss! Baleset az M0-son