Olasz karitatív szervezetek indítottak gyűjtést, hogy a lassan két éve halottasházban fekvő Mata Arietta testét hazaszállítsák.

Olasz adományokból sikerül eltemetni a kint meggyilkolt prostituáltat

A 24 éves magyar prostituáltat, Mata Ariettát 2018 januárjában gyilkolta meg egy férfi a Modena melletti Castelfranco Emiliában. A nőt kirabolta, megölte, testét a vonatsínekre dobta.

A nő gyilkosa már börtönben van, korábban is egy nő megöléséért ült. Az albán bűnözők által futtatott Mara Arietta holtteste azonban azóta is a modenai halottasházban van, Pest környékén lakó családjának ugyanis nem volt pénze arra, hogy hazaszállítsák és eltemessék.

Több olasz szervezet azonban adománygyűjtést indított a temetés költségeire, és a Resto del Carlino című nap modenai kiadása szerint össze is gyűlt a pénz a temetésre. A kezdeményezésben nem csak a castelfrancói önkormányzat, hanem a milánói magyar konzulátus is részt vállalt, a magyar Solwodi nevű, nőket segítő szervezet pedig felvette a kapcsolatot Mata Arietta városának plébániájával, az önkormányzattal és a szülőkkel. Mata Ariette hamarosan méltó temetést kap, és november 22-én az olasz segítő szervezetek Modenában is megemlékeznek róla, és két másik, az elmúlt években a környéken meggyilkolt prostituáltról is.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Meg kell a szívnek hasadni. Mégis jók az emberek, ugye? A qrvanéni végre hazai földben alhatja örök álmát.
Jó az olaszoknak, hogy ez az utolsó ok, amiért gyűjtést kell náluk rendezni. Hogy a magyar ribit hazahozzák. Egy olasz köztemetőben talán nem is lenne nyugta. Vagy örülnek, hogy legalább ilyen módon megszabadulnak tőle? Van nekik saját, különbejáratú qrvájuk éppen elég, enélkül is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.