A Fidesz európai parlamenti képviselői ellenezték azt a határozatot, amelyben az Európai Parlament elítélte a lengyel kormány egyik törvénytervezetét, amely szerint betiltanák az iskolai szexuális felvilágosító órákat, illetve büntetéssel sújtanák, ha a fiatalkorúak körében a szexet propagálják – számolt be Dobrev Klára, a DK EP-képviselője.

Öt év börtön szexuális felvilágosításért – a Fidesz támogatja

A büntetőtörvénykönyv módosítását, amit a lengyel kormánypárti sajtó „Stop Pedophilia” néven emleget, az október 13-ai választások után nyújtották be a parlamentnek, és többek között arról is rendelkezik, hogy azok a tanárok, akik megszegik a tiltást, akár öt év börtönt is kaphatnak.

„Mit gondoltok, ki volt az, aki ellenezte a határozat elfogadását? Kitaláltátok? A Fidesz képviselői nemmel szavaztak, azaz támogatták a szexuális nevelés tiltását, sőt, bűncselekménnyé nyilvánítását”

- írta Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint ezek után akár az Orbán-kormánynak is "eszébe juthat", hogy kriminalizálja a szexuális nevelést, azért a DK a többi ellenzéki párttal együtt tiltakozást fog szervezni.

A Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselői november 14-én határozottan cáfolták, hogy erre készülnének, Beata Mazurek, a PiS volt szóvivője manipulációnak minősítette a brüsszeli állásfoglalást, és hangsúlyozta, hogy a bírált kezdeményezés nem kormánytervezet.

Ryszard Legutko filozófiaprofesszor, az Európai Konzervatívok és Reformerek EP-frakciójának társelnöke ugyanakkor kijelentette: az állásfoglalással az Európai Unió (EU) újabb hatásköröket próbál elvenni a tagállamoktól.

"Az EU-nak semmi köze ahhoz, milyen módon tartanak egyes országokban szexuális felvilágosítást".

(Kép: MTI/EPA-PAP/Tomasz Gzell)

Forrás: hvg.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Látom, nagyon tájékozott vagy. Csak nem az érintettség okán ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Egyik oldalon sipákolnak az egyre fiatalabb korosztály abortuszai matt, a másik oldalon ördögtől valónak kiáltják ki a szakemberek által történő szexuális felvilágosítást! Ergo, a srácok részben a pornó és egyéb szex csatornákon, részben a wc előterében egymástól szerzik be az "ismereteket"! Lehet, hogy a "technikát" illetően látnak dolgokat, (aminek egyébként semmi köze a való élethez), de a védekezésről már halvány fogalmuk sem lesz!
justhpeter
@Shikari: Látom, nagyon tájékozott vagy. Csak nem az érintettség okán ?
Aki Én
@Shikari: ...mindenkinek jobb lett volna, ha te is részesülsz bárminemű felvilágosításban.
Csizmás Kond
Tudtommal az iskolai programban benne van a szexuális nevelés, azonkívül mit akartak még ?
Clavigo
@Shikari: Szültél ma már,,te kretén ??
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...tőlem...amúgy nem pontosítják az iskolások korát...
Amúgy ma akinek okostelefonja van az akkor néz pornót amikor akar.
Clavigo
Nálunk még a végén visszahozzák az abortusz " bizottságot " is.. .. Nehogy már bárki is hülyébb legyen a magyarnál,,az EU- ban...
Aki Én
@Csizmás Kond: A pornótól nem esik teherbe.
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: Az attól függ ki mit ért felvilágosítás alatt. Mindig minden iskolában voltak felvilágosítások elbeszélőórák stb, viszont ott nem a reklám volt a cél hanem a meggátolás, hogy a gyerek tudja annak amit piltanak egyetlen formája sem jó.
Clavigo
@Shikari: Nem baj,,,Orbán szeret téged így is.Neki szarjál minden nap..
kereső
Mi ezen a meglepő? A fidess belebújt a fundamentalista- középkort visszakivánó egyházak fenekébe- mert orbán most attól reméli hatalma fenntartását- ha ő/és lopós gárdája átmegy nagy kereszténybe. Minden volt má', csak még egy nem. Nem is kivánom neki, kiválthatja egy életfogytig tartó magánzárkával.
Csizmás Kond
@fideszes gyökér: ...mittudom és nem is érdekel...amúgy is ez egy lengyel belügyi tanterv része...és azt sem értem mi a picsának kell mindenbe belekajabálnia a zeunak...
Macskaszem
Ha Erdogan országában ezt akarják, akkor nekünk is illik ezt akarni, mert különben derék Erdogan nem fenyegetőzik többet azzal, hogy kinyitja felénk a migráncskaput, és akkor orbánnak nagyon rossz lenne, nem tudna a megvédeni minket a nemlétező migráncsoktól.
CsipkeRózsa
Úgy emlékszem, a téma tanítását a magyar iskolákba is javasolták bevezetni. Akkor az EU-ban miért utasította el a fidesz?
Nyírfa
Nagyon el tudom képzelni a fidesz-saríat. Csak nyugodtan, ha azt akarják, hogy egyetlen fiatal se maradjon itthon, és szó nélkül lekoptasson minket az EU. A vallásosságukkal együtt csodálkozom a lengyeleken, róluk nem a középkorra asszociálok.
Van náluk is egy , a fideszhez hasonló réteg, de, a többségük, szerintem nem ilyen. Jó lenne nem tévedni.
Nessy
@CsipkeRózsa: mert báncsák a lengyeleket! Mindegy miről is van szó, az nem is lényeges, csak vannak esetek, amikor mindenre, ami X. Y. ellen szólna, azt megvétózzák. Akár az Unióban, akár sz ENSZ-ben.
namihami
Ez az, derék polyákok! Jöhet a kötőtű, a forró fürdő és társaik kora. És akinek ott is van pénze, az megcsináltathatja valamely más országban.
Rajtvonalon a magyar kormány. Szellemi és erkölcsi vonalon pariban vagyunk a polyákokkal.
görbetükör
Aki felvilágosít,annak börtön. Mert hogy propagál.
Aki orgiákat ül,abból polgármester lesz.
Hej, Magyarország, te csak egyre mélyebbre süllyedsz a fertőben, lesz itt még istenverés, bőséggel.
Borsodi
@CsipkeRózsa: Eddig is a butábbak szültek orba szájba,mert a hülye is tud gyereket csinálni főleg meggondolatlanul,ha meg még a szexuálisan is elmaradottak lesznek,mennyi mezítlábas gyagyás fekete fog kipotyogni folyamatosan.Ellehet majd mondani a c. Nők Magyarországon meggondolatlanul szülnek csak nem vállalják a gyereket.
Csizmás Kond
Egy normális családban a szűlő az aki oodafigyel a gyerek fejlődésére és elmagyarázza a tudnivalókat, felvilágosítja és nem bízza másra.- Nem minden gyerek fejlődik egyformán így a nemi érettsége, fejlettsége sem egyforma, ezért az egységes felkészítés sem ugyanazt a hatást éri el.
1magyar
Én középiskolában már lehetségesnek tartom. Csak védekezésre és a késleltetésre kell felhívni a figyelmet, a veszélyekre és felelősségre mivel jár.
Nessy
@Csizmás Kond: Valóban a szülőknek lenne elsősorban a feladatuk. Csak van, ahol idejük nincs rá, van , és ez a több, a szexualitás tabu téma. De olyan is van, amikor a gyerek tud újat mondani az ősöknek. Amikor a lány kétségbe esik az első vérzéstől, a fiú az éjszakai magömléstől. Amikor értelmes szülök tizenhat éves leánykája nem veszi észre, hogy gravid. Sajnos ezek valós problémák, még ma is!
Clavigo
@Shikari: Te sem büszkélkedsz azzal,,hogy anyád-apád testvérek voltak.. Nem véletlenül vagy te ekkora kretén..
Dr plágium
Tök mindegy melyik országról van szó. Szexuális felvilágosításra szükség van. Sajnos sok gyereknek fogalma sincs semmiről. 12 - 13 éves lehettem amikor lyukas órán a helyettesítő tanár lejátszott nekünk stikában egy filmet, a női, férfi ivarszervekről, a nemi érésről, megtermékenyítésről, terhességről. Sokat tanultunk belőle :)))
Csizmás Kond
@Nessy: ...hááát...az aki gyereket csinál legyen ideje a felnevelésre !
...a mai tásadalmon épp az látsik hogy mindent másra bíznak...még a gyerekcsinálást is...szégyen ez.
Nessy
@Csizmás Kond: Miért vagy meglepve! A gyerek vállalás manapság az adófizetők költsége, függetlenűl a korától és családi állapotától!
Csizmás Kond
@Nessy: A gyerekes családokat minden rendszer segítette valamilyen formában, nekem nem az a bajom hanem az, amikor egy szűlő nem képes a saját gyereke minimális erkölcsi vagy bármilyen nevelésére.
evacica
Szomorú mikor a XXI sz. egy kormány ennyire korlátolt! Igen is szükség van a szexuális felvilágosításra, hogy tisztába legyenek a következményekkel és tudjanak megfelelően védekezni!!!Felháborító ez az álszemérem!
Nessy
@evacica: Ne csodálkozz! Értelmes emberek sem mindig értik mi lenne a lényege a felvilágosításnak. Legalább is egyik másik megnyilvánulás erre enged következtetni.
advocat
Ott is csak talán ötlet. És majd jön egy egyéni képviselői indítvány, és megszavazzák. Ismert magyar recept! Durbincs meg akkor szóljon, ha van olyan 10 12 év körüli gyereke, főleg lánya! Mert azért szültek 10 egynéhány éves lányok. Nemcsak akikre gondolunk.
Lepényleső
Ezekre akkor mi vár,ha számonkérésre sor kerül? Közel egy évtizede .aszogatják a népet,eddig büntetlenül?
Eriksson
Szerintem minden nép identitásához hozzátartozik, hogy miként kezeli a saját szexuális hozzáállását.
csak úgy....
@Eriksson: még aktív korodban,úgy értem a nyugdíjazásod elött,te nem nagybani zöldségkereskedö vótá?
Eriksson
@durbincs: Nem gondolom, hogy foglalkoznom kellene vele. Bolond lukból bolond szél fúj.
csak úgy....
@Eriksson: légy óvatos @durbincs: al! hamarosan tályékoztani fog a sexuális identitásáról és akkor néked annyi! se köpni sem nyelni nem tudsz majd...
én figyelmeztettelek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.