A fideszes EP-képviselők nem támogatták az előterjesztést, valamennyien tartózkodtak – írta meg az Index.

Nagyobb védelemre van szükségük a migráns és a fogyatékossággal élő gyerekeknek, a bebörtönzött vagy LGBTI-szülők, illetve az elfogott terroristák gyermekeinek

– többek között ezt tartalmazza az Európai Parlament állásfoglalása. A gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezmény elfogadásnak 30. évfordulóján az Európai Parlament egy állásfoglalást szavazott meg nagy többséggel, amelyben a gyermekeket fenyegető veszélyekre hívták fel a figyelmet – számolt be az Index.

Az EP 495 igen szavazattal, 58 ellenében, 87 tartózkodás mellett fogadta el a szöveget. A Fidesz képviselői tartózkodtak.

A dokumentum felszólít a háborús övezetekben és a migrációban élő gyermekek jobb védelmére. Ezen belül azt szorgalmazzák, hogy kísérő nélküli gyerekek kapcsán a gyermekvédelemnek kell az elsődlegesnek lenni, nem pedig a migrációs politikának.

Az európai parlamenti képviselők elítélik a gyermekek elleni erőszak minden formáját, ideértve a kényszerházasságot, a női nemi szervek megcsonkítását, az emberkereskedelmet, a pszichológiai erőszakot, és sürgetik az EU valamennyi országát, hogy dolgozzanak ki új stratégiákat a szexuális erőszak és a gyermekbántalmazás felszámolására.

Az állásfoglalásban kitértek a háborús övezetben lévő gyermekekre is. Leszögezték, hogy a Szíria északkeleti részén fogva tartott külföldi terrorista harcosok gyermekeit állampolgárságuk országa szerint vissza kell telepíteni, miközben figyelemmel kell lenni sajátos helyzetükre.

Forrás: Index

Címlapkép: Pixabay CCo

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Nessy: A cikkben kiemelt:
"Nagyobb védelemre van szükségük a migráns és a fogyatékossággal élő gyerekeknek, a bebörtönzött vagy LGBTI-szülők, illetve az elfogott terroristák gyermekeinek"
Eriksson
@görbetükör: Ha menekülttáborban van a gyerek, akkor eleve védett.
Eriksson
Foglaljanak állást Strasbourgban ahogy akarnak, a való élet egészen más. Hozhatnak akármilyen rendeleteket ott maguk között, a migráns jön, megy, fogalma sincs, hogy ő most védve van-e vagy se.

Szavazgassanak csak a képviselők, dolgozzanak meg a pénzükért. A tényeken úgy sem tudnak változtatni.
Nessy
@Málna: @Eriksson: Elnézést, hogy talán több bennem a megértés különösen gyerekekkel szemben. Talán hozzájárul az egészségügyi múltam, és a gyerekfejjel megélt Budapest ostroma , ahol sokat köszönhettünk nagyim és én a szomszédoknak, miután édesanyám kórházban dolgozott, és nem tudott hazajönni. Háború után meg a dánok segítségének, amit az iskolánknak nyújtottak.
56-ban megtanultam, hogy nem azt kérdeztük a sebesülttől, hogy milyen párti, hanem hogy mi a probléma!
Jozefina
Mert őket nem érdekli a felnövő nemzedék, mint ahogyan a nyugdíjasok sem, akik minimál nyugdíjból próbálnak megélni és a tél bekövetkeztével saját otthonukban fognak megfagyni!!!??
Macskaszem
Jaaa, jelen esetben nincsenek nálunk migránsok, ezért felesleges a szavazás. Csak akkor vannak, mikor a birkákat kell ijesztgetni. Meg amikor a "tömeges" nemlétező bevándorlás miatti válsághelyzetet meg akarják hosszabÍtani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.