Trump a kormányzat egyik fő célkitűzésének nevezte az opiátfogyasztás elleni küzdelmet.

Donald Trump amerikai elnök harmadik negyedévi elnöki fizetését az opiát tartalmú szerek elleni küzdelemre adományozta – közölte a Fehér Ház egyik tisztségviselője.

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő elmondta:

az elnök a százezer dollárt az egészségügyi államtitkár hivatalának utaltatta át, azzal a megkötéssel, hogy az összeg csakis az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek elleni küzdelemre fordítható.

Trump a kormányzat egyik fő célkitűzésének nevezte az opiátfogyasztás elleni küzdelmet.

Többhavi fizetéséről mondott le Trump egy jó cél érdekében

Az úgynevezett opiátválság az amerikai társadalom egyik legégetőbb gondja. A járványügyi és betegség-megelőzési központ (CDCP) adatai szerint 2017-ben több mint 70 ezer amerikai halt bele az opiát tartalmú szerek túlzott fogyasztásába, legyen szó kábítószer-túladagolásról, vagy gyógyszerfüggőségről.

Az elnök többször utalt arra, hogy alkoholizmusába belehalt testvérbátyja, Fred szomorú példája is ösztökéli őt a függőségek elleni harcra.

Volt egy bátyám, Fred. Nagyszerű srác, jóképű, jó természetű, nálam sokkal jobb ember volt. De volt egy nagy problémája, az alkohol

– vallotta egy beszédében 2017-ben.

Donald Trump elnöki fizetése évi 400 ezer dollár, de megválasztása óta mindig jótékony célokra ajánlotta fel a teljes összeget. Az idén például a második negyedévi fizetését az országos fősebész, Jerome Adams hivatalának utaltatta át. Adams professzor a marihuána fiatalokra és várandós nőkre gyakorolt kártékony hatását tudatosító kampányokat szervez.

Márciusban az amerikai elnök az első három hónapra járó fizetését a belbiztonsági minisztériumnak adományozta.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.