Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi tanácsa (Ecofin) a bruttó hazai termék (GDP) 0,75 százalékát kitevő éves strukturális kiigazítást javasol jövőre Magyarországnak, ugyanakkor megjegyzik, hogy a jövő évi büdzsé várhatóan biztosítja ennek megvalósítását.

Ezt kéne tennie a kormánynak a költségvetésért

Az ajánlások elsődleges célja, hogy Magyarországon a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése 2020-ban ne haladja meg a 4,7 százalékot.

A tanács emellett azt is ajánlotta, hogy Magyarország az összes rendkívüli bevételét a hiány csökkentésére használja fel, és hogy a költségvetési konszolidációs intézkedések révén növekedésbarát módon biztosítsa az államháztartás strukturális egyenlegének tartós javulását. Az ajánlott költségvetési célok elérése érdekében elengedhetetlen, hogy Magyarország elfogadja és szigorúan végrehajtsa a szükséges intézkedéseket, valamint szorosan nyomon kövesse a folyó kiadások alakulását, továbbá visszafogja az év végi túlzott kiadásokat – tették hozzá.

Magyarországnak 2020. április 15-ig kell beszámolnia az ajánlásra válaszként hozott intézkedésekről.

Romániának ugyancsak hasonló javaslatot tettek.

A két országot a Stabilitási és Növekedési Paktum, azon belül az úgynevezett jelentős eltérési eljárás keretében vizsgálták. Ennek célja az, hogy figyelmeztetést adjanak ki a követelményektől való jelentős eltérés esetén, illetve segítsék a tagállamokat a költségvetési helyzet helyreállításában.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem értem az Uniót!!! Nagyon jól tudják,hisz már minden féle kivizsgálás megmutatta,hogy Orbán kormánya az Uniós pénzeket saját családjára és baráti,szomszédi körére fordítja.Nagyon jól tudják,hogy az országban egyre erősebb a diktatúra. Tudják,hogy megint az a helyzet állt elő,ami a Kádár rendszerben is volt.Lassan minden az Állam irányításába, a kezébe kerül,csak még Kádár a népről is gondoskodott,addig Orbánt piszkosul nem érdekli,hány millióval szaporodott 9 év alatt a mélyszegények létszáma és továbbra is magasról tesz a törvényekre. Nyugodtan lonak csalnak,hazudnak,korruptak és már nem is titkolják. Mire vár az EU? Miért ad még mindig határidőket a kimagyarázkodásra Orbánnak? Miért tesznek úgy,mint ha hinnének neki? Nem volt elég 9 év arra,hogy rájöjjenek,Magyarországot a nyomorba dönti jelenlegi kormánya,mind ezt az Unió teljes asszisztálásával. Ott az a sok tagállam,akik adóznak az EU-nak és abból a sok pénzből a Magyarok azok közt vannak akik a legtöbbet kapják,még is az életszínvonal csak Bulgáriában rosszabb a mienknél? Szídja Orbán Brüsszelt,az Uniót,nyíltan,hatalmas pofával és még mindig támogatják. Meg értem Angliát,hogy nem akart tovább ilyen tesze-tosza,Tutyi -mutyi társaság tagja lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.