A robbanást követően a ház felső része lángokba borult.

Öt ember meghalt, harminckilenc megsérült, és legalább hat személy hollétéről továbbra sincs semmi hír

– összegezte szombaton reggel a szlovák közrádió a pénteki eperjesi gázrobbanással kapcsolatos legfrissebb értesüléseket.

A kelet-szlovákiai Eperjesen péntek délben rendkívül súlyos gázrobbanás történt egy 12 emeletes lakóház felső részében. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök, aki pénteken délután személyesen látogatott el a tragédia helyszínére, úgy nyilatkozott, hogy

az áldozatok száma nagy valószínűséggel még nőni fog.

A robbanást követően a ház felső része lángokba borult, és rendőrségi szakértők szerint nem kizárt a lakótömb összeomlása sem. Az első vizsgálatok szerint a legfelső három emelet teljesen instabil, és nagyrészt leomlott a lépcsőház is. A tüzet csak a késő éjjeli órákban sikerült eloltania a helyszínen dolgozó több mint száz tűzoltónak és mentőnek. A mentési munkálatokba a szlovák hadsereg szakértői is bekapcsolódtak.

 Hat embert még mindig keresnek a gázrobbanás miatt

A ház lakói, több mint negyven család, az éjjelt ismerőseiknél, vagy a helyi iskolák kollégiumaiban töltötték.

A szlovák elnöki hivatal közölte, hogy néhány család a Magas-Tátrában lévő államfői rezidenciában töltheti el a karácsonyi ünnepeket. Segítséget ígért a kormány és a helyi önkormányzat, amely külön bankszámlát hozott létre, ahová a pénzbeli támogatásokat lehet küldeni.

Szombaton kora reggel Eperjesen összeült a válságstáb, hogy meghatározza a további mentési feladatokat. A nap folyamán szakértők megvizsgálják a tömbház statikáját, amely alapul fog szolgálni a további lépésekhez. A tömbházzal szomszédos lakóházakban biztonsági okokból kikapcsolták a villanyt.

A robbanás oka továbbra is ismeretlen. Az anyagi károk felmérése folyamatban van.

Cikk- ls címlapkép: MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A gázrobbanástól életveszélyessé válni/összeomlania a 12 emeletes paneles épületnek a lépcsőháznak kidőlni a helyéről, nem lenne szabad.
namihami
Ezt az Eperjes nevű várost hívják Presovnak? Az ugye nem Magyarországban van?
Akkor mi a fenét rágódunk ennyit ezen az ügyön? Hogy addig se a hazai balhé tölti a médiát? Akkor ezt hívhatjuk terelésnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.