Újabb súlyos, erőszakos bűncselekmény okoz felháborodást a németországi Bajorország tartományban, ahol a hét végén egy tűzoltót vertek agyon tizenévesek, hétfőn pedig hátulról leszúrtak egy rendőrt.

Újabb felháborító bűncselekmény Németországban: hátulról szúrtak le egy rendőrt
Fotó: Pixabay

Az újabb eset kora reggel történt a müncheni főpályaudvaron,

az áldozat egy 30 éves rendőr, aki egy kollégájával járőrözött, és éppen igazoltattak egy embert, amikor a támadó minden előzmény nélkül, hátulról rárontott.

A védőmellény felett, a nyak és a váll tájékán szúrt, a kés pengéje nyolc centiméter mélyen hatolt a rendőr testébe. A késelőt elfogták, az áldozatot kórházba szállították és megoperálták, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

A támadó egy 23 éves müncheni illetőségű német állampolgár. A hatóságok már ismerték, de nem bűncselekmények, hanem feltűnő viselkedése miatt. Indítéka egyelőre ismeretlen, ideológia háttérre utaló elemek nem kerültek elő az ügyben.

Ez a "brutális és értelmetlen bűncselekmény rettenetes módon mutatja meg, hogy az erőszaknak mennyire magas szintjével szembesülnek rendőreink"

- nyilatkozott Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter.

A hétfői müncheni és a napokban történt augsburgi eset is azt mutatja, hogy jelentéktelen apróságok fajulnak erőszakba az utcákon, tereken. Ez a jelenség mindenkit megrémiszt, és mindent meg kell tenni azért, hogy "feltartóztassuk az erőszakot a közterületeken" – fejtette ki a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Bayerischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.

Augsburgban egy tizenévesekből álló csoport rontott rá egy 49 éves tűzoltóra, aki feleségével és egy baráti házaspárral tartott hazafelé péntek este, miután meglátogatták a belvárosi karácsonyi vásárt. Az erőszakot szóváltás előzte meg, az áldozat a fejére mért ütésektől elesett és elveszítette az eszméletét.

A túlerőben lévő hétfős csoport támadásában súlyos arcsérülést szenvedett a másik házaspár férfi tagja is. A támadók elmenekültek, a mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni az áldozatot, aki a helyszínen meghalt.

A fő gyanúsítottat és egyik társát még vasárnap elfogták, hétfő délutánra pedig mind a hét fiatalember rendőri őrizetbe került. Térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították őket. A 17 éves, augsburgi születésű német-török-libanoni állampolgárságú fő gyanúsított ellen emberölés és súlyos testi sértés, 17 és 19 év közötti társaik ellen emberölés és súlyos testi sértésben bűnrészesség gyanúja miatt indítottak eljárást.

A hat további gyanúsított is augsburgi születésű, egyikük olasz állampolgár, a többiek német állampolgársággal és más állampolgársággal is rendelkeznek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a német bűnözők olyan műveltek és demokratikusak, meg uniósak, meg satöbbi, mint a magyarok, csak arrafelé nincs náciorbán de van helyette egy merkelbanya aki nem szereti a németzászlót.
youtu.be/_kgQF5rvpY0
Ludas Matyi
@Rockxy: az nem baj ugye, hogy azok nem nemet bünözök, de valoszinü, hogy mas ujsagot olvasol. Aki a tüzöltot leütötta az libanoni / sziriai szarkeverek volt. Aki leszurta a nemet rendört Münchenben az nemet allampolgar volt, de afganbol menekült Nemetorszagba. Az, hogy ezek a szar fajta miert kap elöbb allampolgarsagot, mint egy Magyar azt nem kell megmagyaraznom, mert ahogy regen sem, most sem szereti a Stasi (Merkel & Ursula von der Leyen) a magyarokat.
staro2
Magyarországon Győrben aljas módon hátulról leszúrtak egy tanárnőt.
A merényletben egyelőre politikai szál nem merült fel.
A sajtó egy része a merénylő ügyvédjének vezetésével megkezdte a tettes tisztára mosását és a felelősség szétterítését.
Pálinkás Pál
@staro2: Találgass miért kezdik elkenni!!!
staro2
@Pálinkás Pál: Az én koromban már nem kell találgatni.
Mi már mindent megéltünk, láttam már sok ilyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.