Egy amerikai ingatlancég a dolgozói között osztotta szét az elmúlt 14 év profitját. Az alkalmazottak így milliós jutalmakkal gazdagodtak. Az összegeket a szerint súlyozták, hogy ki hány évet töltött eddig a cégnél.

Az amerikai ingatlancég, a St. John Properties karácsonyi partiján a vállalt vezetősége úgy döntött, a 14 éve alatt felhalmozódott profitot, azaz nagyjából 10 millió dollárt szétosztja a kétszáz alkalmazott között jutalom gyanánt, a cégnél eltöltött évekkel arányosan.

Átlagosan 15 millió körüli összeg volt a borítékban, a legkisebb összeg a frissen felvetteknek 30 ezer forintnak megfelelő dollár volt, míg a legnagyobb bónusz a 80 millió forintot is meghaladta.

Amikor kinyitottam a borítékot, nem tudtam elhinni, amit láttam

– mondta a CNN-nek Stephanie Ridgway, a társaság projektmenedzser-asszisztense.

Nincsenek rá szavak, hogy megfelelően leírjam, hogyan éreztem magam. Egyszerre csodálatos és hihetetlen. Még mindig sokkban vagyok, alighanem az egész életem megváltozik

„Ez az egyik legcsodálatosabb dolog, amit valaha láttam életemben. Mindenkit elárasztottak az érzelmek. Sikítottak, sírtak, nevettek, átöleltek” – mondta a vállalat elnöke, Lawrence Maykrantz.

Nagyon büszkék vagyunk alkalmazottainkra. Cégünk sikerének ők az alapjai, ezért valami nagyszabású dologgal akartunk köszönetet mondani nekik. Azt hiszem, hogy jól sikerült

– értékelte az estét Maykrantz.

Az alkalmazottaknak különböző terveik vannak a milliókkal, sokan a meglévő tartozásaikat fizetik ki belőle, míg egyesek félreteszik házfelújításra, vagy gyermekeik, unokáik tanulmányainak fedezésére. Abban azonban a legtöbben egyetértettek:

ez az ajándék megváltoztatja az életüket.

Forrás: Blikk, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ez Magyarországon nem fordulhat elő! Ne reménykedjen senki sem!
emerencia
Állítólag 1999-ben minden IKEA alkalmazott kapott 500000 forint jutalmat a svéd tulaj születésnapja alkalmából. (Nekem akkor 50000 ft volt a bruttó bérem az új munkahelyemen ami elég jó fizetésnek számított errefelé.)
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@emerencia: Beszéltél valakivel, aki kapott ilyen jutalmat?
advocat
Ez akkor lenne érdekes hír kis hazánkban, ha így kezdődne: "Mészáros Lölő...".
emerencia
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Az akkori sajtóban olvastam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 17., 14:28
Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron
Itthon - 2021. January 17., 09:50
Meghalt Sas József