Szombaton Toulouse-ban, délután 4 óra körül egy 50 főből álló szélsőbaloldali csoport rátámadt egy gyerekek által létrehozott élő, hagyományos betlehemi jászolra, írja a La Dépeche du Midi regionális újságra hivatkozva az Origo.

Betlehemező gyerekekre támadtak szélsőbalosok Franciaországban

Fotó: Pixabay

A hagyományos betlehemi jászolt életre keltő gyerekek nagyon megrémültek az üvöltöző, agresszív csoporttól, akik az “állítsuk meg a fasisztákat” szlogent üvöltözték, és magukat „antikapitalistaként” azonosították. Egyértelmű, hogy szándékosan provokáltak és keresték a konfliktust – ezt írta a La Dépeche du Midi. A felháborító akció miatt meg kellett szakítani a betlehemet és a 6 órára tervezett karácsonyi koncertet sem tarthatták meg a gyerekek, akik szomorúan, lehajtott fejjel vezették vissza szamarukat és a bárányokat a karámba, miközben a közönség fejét csóválva, értetlenkedve távozott. Amennyire szomorú, annyira őrült is ez az eset.

A nyugaton megszokott érzékenyítés eredménye az áldozatok között is észlelhető már egyik résztvevő, Cécile egész megdöbbentő módon csak annyit mondott szomorú mosollyal, hogy a keresztes lovagok azért ennél kegyetlenebbek voltak. A Cécile nevű részvevő arra nem tért ki, hogy feltehetően a szélsőbalos aktivistát magát a keresztény vallásosságot is fasizmusnak tekintették.

A V4NA nemzetközi hírügynökség többször is beszámolt arról, hogy a muszlim lakosságra való tekintetben (szavakban persze a világiasságra hivatkozva) Franciaországban betiltották a betlehemi jászolt.

Pesti Srácok

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ezt aztán jól megszervezték Macronék. Nagyon "bátrak" lehettek azok a szélső balosok, ha 50 fő kellett a nagy pofához, gyerekekkel szemben. Franciaország ma az 1984 mintaállama. Büdös szabadkőműves jakobinus xardarabok.
namihami
A francia (erősen szélsőjobbos) vidéki ""újság"", a V4NA (Takonyárpi) ""hírügynökség"" és a (csúcspont) prostisrácok ?
Háááátttttt, nem állítanám, hogy a hitelesség etalonjai.
human
Aki esetleg nem tudná ez a V4NA Habony Árpád cége és ami poén, hogy a másik tulajdonos egy az Origot is tulajdonló cég.

"V4 News Agency (V4NA) néven indult új nemzetközi hírügynökség Habony Árpád befolyási övezetében. A központi médiaholding tavalyi bejelentése óta ez a legnagyobb kormányközeli sajtóprojekt: az üzem londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz. A Válasz Online úgy tudja, a V4NA kiadójának tulajdonosai 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (melynek legismertebb terméke az Origo), a Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és – hogy a sztori még „államibb” legyen – Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete."

www.valaszonline.hu/2019/04/09/v4na-habony-london-nemzetkozi-hirugynokseg/
human
@human: ... folytatva. Ezért a források érdekes tulajdonosi háttere miatt a hírt feltételekkel kezelném. Most pedig utána olvasok annak a bizonyos eredeti forrásnak amiről az Origó ír.
human
@human: Na elolvastam az eredeti cikket. Valóban megtörtént az eset és elég elítélendő a tiltakozás módja. Legalább a gyerekekre tekintettel lehettek volna.
Szerencsi Irma
Szélső(?) balos, fasisztázta a keresztényeket - csak metélt lehetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.