A Washington Post tényellenőrző programja összegzett: 1055 nap alatt 15 413-szer mondott hamis vagy félrevezető dolgokat az amerikai elnök.

Elképesztő tempóban hazudozik Trump

Bár ő maga rengeteget beszél fake news-ról és kritizál másokat miatta, Donald Trump a Washington Post gyűjtése alapján a téves állítások királya: a lap tényellenőrző adatbázisa szerint december 10-ig, azaz hivatalban töltött 1055. napjáig Trump összesen 15 413 olyan megállapítást tett, amely nem felelt meg a valóságnak. Idén október-novemberben pedig naponta átlagosan több mint 32-szer tévedett az elnök, akár élőben, akár a Twitteren közölt valamit.

Az elemzés szerint Trump a gazdaságról, a déli határfalról és a Müller-vizsgálatról tette a legtöbb hibás megjegyzést, de különböző hónapokban is más-más volt az aktivitása. A 2018-as kongresszusi választások alatt a Demokratákra dobált sarat, idén október-novemberben pedig az ukrán elnök Volodimir Zelenszkijre gyakorolt állítólagos nyomás miatt ferdített kiemelkedően sokat, akár naponta negyvenszer is.

Bár az amerikai gazdaság tényleg fejlődik, 2018 júniusa óta 242 alkalommal jelentette ki, hogy történelmi szinten is a legerősebb – hibásan. Hasonló a helyzet a bevándorlással: hiába állítja az elnök, hogy épül a mexikói határfal, mindössze 4 mérföld készült el, és a szükséges területnek is csupán 16 százalékát szerezte meg a Trump-adminisztráció. Az sem igaz, hogy a valaha volt legnagyobb adócsökkentést vezette be, valamint az sem, hogy az ország számára veszteséges a nemzetközi kereskedelem.

Tíz amerikaiból kevesebb mint három hisz az elnök állításainak többségében, és ennél is kevesebben vannak azok, akik mindent igaznak vesznek. Érdekesség egyébként, hogy az adatokból a twitteres kirohanásai csupán 20 százalékot tesznek ki.

Kép: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Trump ahhoz hogy hazudhasson, valahonnan infokat kap. Lehet, hogy már őt is az orránál fogva vezetik?
Ha hazudik, ha nem, ha a legkreatívabb elnök, ha nem, az USA még mindig vezető hatalom ezen a poros, füstös, lepukkant Glóbuson. Amerikából nem sokan szöknek át Bulgáriába, vagy ide, hogy kicsit jobban éljenek.(max a nyugdíjasok, de azok is inkább Floridában éheznek)
Gauntlet
A fidesz küld neki egy belépőt. insta tagsági.
Eriksson
Elképesztően aktív ez a Trump elnök. Nem is értem, hogy bírja még hangszálakkal és energiával az örökös szövegelést.
Borsodi
@nezelodo: Ez nálunk dettó illetve még rosszabb!. Trump legalább nem volt csóró.
nezelodo
@Borsodi: Á... A miénk szegény maradt, még az a faék egyszerű Lölő is lepipálta!
Peller Anikó
@nezelodo: Úgy tűnik elég sokan lepipálták. Valszeg et naponta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.