Az országban rejlő lehetőségek, a társadalmi adottságok képessé teszik Belgiumot a kihívások leküzdésére – mondta Fülöp belga király.

Nem maradhatunk közömbösek az igazságtalansággal, a szegénységgel, a kirekesztéssel szemben. Tisztában kell lennünk közös erőnkkel, amely a kitartásban, a diszkrét, de erőteljes fellépésben, az emberségesebb társadalom iránti elkötelezettségben mutatkozik meg

– jelentette ki Fülöp belga király kedden karácsonyi üzenetében.

A belga televíziós csatornákon közvetített videóüzenetében az uralkodó arra hívta fel a figyelmet, hogy változékony korunkban megkérdőjeleződnek a társadalmi, a gazdasági és a környezeti modellek, sokan elveszítik tájékozódó képességüket. Szavai szerint mindez nagyobb elkötelezettséget igényel.

Ezzel összefüggésben alapvető fontosságúnak nevezte, hogy a lehető leggyorsabban működőképes szövetségi kormány alakuljon Belgiumban, amely kiegyensúlyozott döntéseket hoz és szilárdan összetart.

Olyan jövőnk lesz, amilyenben hiszünk

– fogalmazott Fülöp király.

Az országban rejlő lehetőségek, a társadalmi adottságok képessé teszik Belgiumot a kihívások leküzdésére, feltéve, hogy a társadalom egyesíti erőit és egységre törekszik, tiszteletben tartva mindenki érzékenységét

– tette hozzá.

Belgiumban a május végi parlamenti választások óta nem sikerült egy új központi kormánykoalíciót létrehozni. Az országot azonban már tavaly december óta ügyvivő kormány irányítja, az addigi négypárti koalíció felbomlása nyomán.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Molenbeeket meg képes vagy a palotádból tetükirály módra "kirekeszteni"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.