A külföldi politikusok közül Emmanuel Macront tartja a legtöbb német nagyon megbízhatónak, Donald Trumpot viszont szinte senki. A Berliner Morgenpost című lap hírportálján ismertetett adatok szerint a németek szűk többsége, 53 százaléka nagyon bízik Angela Merkelben, 44 százaléka pedig kevéssé. A francia elnök iránti bizalom viszont erősebb, a bizalmatlanság pedig kevésbé jellemző, mint a német kancellár esetében - jelzi a Kantar közvélemény-kutató társaság felmérése, amely szerint a németek 57 százaléka nagyon bízik Emmanuel Macronban, 32 százaléka pedig kevéssé.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
azért nem semmi, hogy egy tulajdonképpen nem túl érdekes statisztikácskából, pontosabban egy újságocska róla rittyentett cikkecskéje

„Umfrage: Trump gefährlicher als Putin, Kim, Xi und Chamenei Morgenpost-Berlin. US-Präsident Donald Trump wird in Deutschland als größere Gefahr für den Weltfrieden wahrgenommen als Russlands Staatschef ...”
ürügyén a derék matyar médiában micsoda értelmezgetések születtek.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az értelmezgetések egyik gyöngyszeme a derék Demokrata című pamflett gyűjtemény, akik most is nagyot alkottak:
„Jobban bíznak a németek Emmanuel Macron francia államfőben, mint saját kormányuk vezetőjében”,
„a németek szűk többsége, 53 százaléka nagyon bízik Angela Merkelben”
RonaGyuri
@RonaGyuri: Tényleg csak narratíva kérdése lenne

egy kis berlini lapocska által közreadott felmérés igencsak nagyot kavart a derék matyar médiában

A Berliner Morgenpost című lapban megjelent cikk „„Umfrage: Trump gefährlicher als Putin, Kim, Xi und Chamenei Morgenpost-Berlin. US-Präsident Donald Trump wird in Deutschland als größere Gefahr für den Weltfrieden wahrgenommen als Russlands Staatschef ...”” igencsak érdekes vihart kavart némi MTI-s besegítéssel.
„A németek negyede nagyon megbízhatónak tartja Putyint”.
„Felmérés: a németek jobban megbíznak Macronban, mint Merkelben”,
etc.
Az értelmezgetések egyik gyöngyszeme a derék Demokrata című pamflett gyűjtemény, akik most is nagyot alkottak:
„Jobban bíznak a németek Emmanuel Macron francia államfőben, mint saját kormányuk vezetőjében”,
„a németek szűk többsége, 53 százaléka nagyon bízik Angela Merkelben”
Nos persze az igazi érdekesség a kinek mi a sok és mi a kevés. Azonban egy dolog biztos, hogy – bár még saját politikusaink népszerűségükről sincs felmérés hónapok óta – Orbán nem érné el 53%-ot a nagyon bízóknál, ahogy abban is, hogy a drága jó Putyin negyede sem igazán lenne jellemző. Ami azonban tutti és jól mutatja a megvezetés mértékét, az a Macron hazai megítélése, ami nagyon más lenne. Kicsiny hazánkban a zsigeri mocskos csigazabálózáson túl, a média a nyugdíj szörnyűségekről zagyvál, miközben az átlag olvasónak (nem lapozgató, hanem aki érti is amit olvass), sőt tartok tőle, hogy a legtöbb firkásznak sem, lövése sincs arról, hogy a francia elnök mindössze próbálja betartani, azt ami ígért! =))
kokopelli
@RonaGyuri: A legegyszerűbb lenne,hogy a lap által közölt adatok mellé odafirkantanák,hogy a különböző
szavazatok %-án belüll milyen a volt DDR és az NSzK arány!A keletnémet részben még mindíg az állami gondos-
kodásról álmodnak az öregebbek!! A fiatalok nagy része már az egyesítésnél átment nyugati "zónába!Rögtön
hallhatod,hogy milyen dialektusban panaszkodnak.és miért van nagyobb schleppje az AfD-nek a keleti részben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.