Egy bizonyos Theodor Seuss Geisel nevű német származású író vetette papírra 1957-ben Grincs történetet. Grincs egy randa, sértődékeny csúcsos fejű, és nagy lábú figura, aki mindezen furcsaságai mellett, még két számmal kisebb szívvel is született, ezért válik érthetővé, miért akarja tönkretenni Aprófalva lakóinak karácsonyát. A történet szerint a gonosz és majdnem szívtelen teremtmény karácsony előtt, egy félresikerült ajándékozási incidens következtében dönt úgy, hogy eltünteti a kis falu összes karácsonyfáját, ajándékát, meg úgy általában mindent, ami a keze ügyébe akad, ami kicsit is a karácsonyra emlékezteti. Lévén, hogy gyerekmeséről van szó, a történet vége természetesen hepiend, minden megoldódik, a karácsony megmenekül, mindenki elégedett. Ez a kis mesebeli lény jutott rögtön eszembe, mikor megláttam Fekete Győr András a Facebookra feltöltött karácsonyi videóját. A Momentum elnöke egy rövid, pár perces videóban ad tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hívei milyen...

Forrás: mindenszo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@solidedge: "Aki még mindig önálló gondolkodásra képtelen (Fidesz szavazótábor)"
Látom, nagyon okos itt valaki...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
a hamár:
Láncos Bandi esete az unortodoxiával

„A szerző politikai filozófus, egyetemi tanár”

Mottó:
Azt már az elmúlt évtizedekben megtanulhattuk – élne a derék Gazsival -, hogy az interdiszciplináris „tudósok” legtöbbjére jellemező egyikhez sem ért igazán,a politika filozófia területére hatványozottan igaz

A derék Lánczi familia Bandigója mértes kupacot rondított az ünnepi asztalra. Az az igazság, hogy a lead alapvetően igaz „TÉVHIT, MISZERINT A TERMÉSZETES RENDET MEG LEHET ERŐSZAKOLNI POLITIKAI FRUSZTRÁCIÓK ALAPJÁN” csak a helyzet az, hogy az erposzaktevő még ennél is rosszabb.
Azzal indít, hogy „A világ rendjében nem az emberi ész áll az első helyen, mert az csupán eszköz a világ törvényeinek a megértésében.”. Nos Orbán és legtöbb pribékje esetében az ész – nem lévén – nem akadály, de tartok tőle, hogy a világ megértése nem cél.
Majd „A tapasztalatnak kell egyedül irányítania a döntéseinket. Az ész félrevezethet bennünket.” állítólagos dickinsoni állítással jött elő. Ami lássuk be – ha igen – sokkal inkább az un. jogászkodás ellen szól, mint a világos látásmód és a tiszta logika elítléséről.

Meg kell kegyezzem, hogy a mai matyar rögvalóságban sokkal jobban illet volna John Dickinson
–tól az az idézet, hogy „the experience of all states mournfully demonstrating to us that when arbitrary power has been established over them, even the wisest and bravest nations that ever flourished have, in a few years, degenerated into abject and wretched vassals.”! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: és még

Ez tényleg nagyon piti, de manapság kifizetődő

Nem, nem csak úgy odarittyentették kis színesként az a legfőbb mondanivaló

A nem éppen a korrekt állításairól elhíresült portál a derék origo.hu – majd azt mondtam, hogy a kultur-kampf részeként, de az ő olvasatuk (hogy mást ne említsek, mint az opera-direktor írói munkássága) régebbi keletű – „A családom egyik felét elüldözték, a másikat agyonlőtték, ezek után persze, hogy nem léptem be a pártba” címmel rontott neki az ünnepi hangulatnak.
Majd később ráerősített: „két dolog is gátolta idehaza a karrierjét, az egyik a szépsége volt, a másik az, hogy nem lépett be a pártba. Igaz, erre jó oka volt, kulák családja egyik felét a világháború után kivégezték, a másikat elüldözték”.
Nos ezek a mesék nem csak azért gyanúsak, mert a művésznő családi dolgai nagyon másról árulkodnak, de tudni kell, hogy ez a 70-es évek második fele. Apropó fele: ha a felét kivégezték, a másikat elüldözték, akkor ő hogyan lett, nem is beszélve arról az apróságról, hogy a kulák dolgok meg a II.VH, hár eltelt egy kis idő. No, de a lényegre a 70-es évek második felében nem csak a művészeti életben nem volt feltétel a párttagság. Ami pedig a szépséget illeti??? =))
RonaGyuri
@durbincs: kuss szaros alpári bunkó! =))
RonaGyuri
Ad munkaköri kötelesség

Ártunk és qurmányunk központi naplapja tegnapi vezércikke egy gondolata, na jó nevezzük annak

A „Cipővel az ajtórésben” című irkodmány sem hangnemében, sem stílusában, sem mondókájában semmiben sem különbözik a szokott ócska pamflettektől. Azonban van egy félmondat, ami már Zsóti szintje, ami vetekszik a 5számú tagkönyv lovagjával blaszfémiában.
„Karácsonyeste a keresztény lelkiismerettel játszadozni nem túlságosan fair – és nem is elegáns, ha egy luxemburgi szocialista pápább akar lenni Ferenc pápánál.” – írja, majd hozzá fűzte: egyébként is „Ferencnek a munkaköri kötelessége a lankadó keresztényi lelkiismeret ébresztgetése” !!!
RonaGyuri
@durbincs: pofa be szaros román bunkó!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.