Specialty kávé: amitől specialty lesz a kávé egy hosszú út vége térben és időben egyaránt. A kávétermesztő farmer a kiindulópont. Nemzedékek sora nemesíti, finomítja, fajtán belül fokozza a keresett tulajdonságokat. A kávé vadcserjéből lett ‘szelidítve’ és emiatt a világban többezer féle mutánsa ismeretes. A tudálékos felsorolás helyett a két főcsoport a savanykásabb, édeskésebb és koffeintartalmában mérsékelt arabica, illetve ennek mindenben a másik pólusa a robusta (kesernyésebb és koffeinben bővebb).
Forrás:
kavehazmagazin.hu
Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás