Specialty kávé: amitől specialty lesz a kávé egy hosszú út vége térben és időben egyaránt. A kávétermesztő farmer a kiindulópont. Nemzedékek sora nemesíti, finomítja, fajtán belül fokozza a keresett tulajdonságokat. A kávé vadcserjéből lett ‘szelidítve’ és emiatt a világban többezer féle mutánsa ismeretes. A tudálékos felsorolás helyett a két főcsoport a savanykásabb, édeskésebb és koffeintartalmában mérsékelt arabica, illetve ennek mindenben a másik pólusa a robusta (kesernyésebb és koffeinben bővebb).

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.