Greta Thunberg édesapja szerint rossz ötlete volt a lányának, hogy a klímaváltozás elleni harc frontvonalába állt, írja a BBC. Svante Thunberg az interjúban arról is beszélt, hogy nem támogatta gyermekét, hogy hiányozzon az iskolából a klímasztrájk kedvéért.

Nem támogatta az apja Greta Thunberget

A fiatal klímaaktivista édesapja elmondta, lánya három-négy éven keresztül depresszióval küzdött, mielőtt belekezdett a sztrájkba. Greta egy idő után már nem is evett, apja szerint ez az időszak igazi rémálom volt neki szülőként.

Annak érdekében, hogy gyermeke jobban legyen, Svante Thunberg igyekezett minél több időt tölteni Gretával és húgával. Az ezt követő években Greta rendkívüli lendülettel vágott neki a klímaváltozás elleni harcba. Mivel szülei is aktív emberi jogi aktivisták, Greta ekkoriban képmutatónak tartotta őket, mondván, mégis milyen jogokért állnak ki, miközben nem veszik elég komolyan a klímaváltozás problémáját.

Az apa elkísérte lányát az ENSZ klímacsúcsra New Yorkba és Madridba is. Greta mindkét városba való utazás előtt visszautasította a repülés lehetőségét.

Azért tettem ezeket, mert tudtam, hogy ez a helyes. Nem a klímavédelemért tettem, hanem azért, hogy megmentsem a gyermekem

– mondta Svante Thunberg, aki szerint aktivistaként lánya sokkal boldogabb lett, mint korábban volt.

Greta édesapja közölte, hogy mióta Greta tiltakozása világszerte ismerté vált, lányának sokszor durva bánásmóddal kellett szembenéznie azoktól, akik nem akarnak változtatni életmódjukon a környezetvédelem kedvéért.

Svante Thunberg különösen azok miatt az álhírek miatt aggódik, amiket lányáról kitaláltak, illetve az ezek által gerjesztett gyűlölet miatt. Egyúttal megjegyezte, hogy lánya rendkívül jól viseli az őt érő kritikákat.

Őszintén szólva, nem tudom, hogy csinálja, de szinte mindig nevet rajtuk

– jegyezte meg az apa, aki egyúttal azt mondta, Greta nagyon vissza akar menni iskolába.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az öregnek se szívügye a zombikultusz?
jesz
Az apának legalább van tartása, józan itélőképessége.
A lánya sajnos beteg.
36
És akkor megkezdődik a Gréta projekt leépítése...az az kukába dobása?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.