A Värde Partners amerikai befektetési cég egyezségre jutott a Covivo francia ingatlantársasággal, hogy eladja a portfóliójába tartozó nyolc európai luxushotelt – írja a Commercial Property oldala.

Eladták Budapest ékességét

A lap azt is tudni véli, hogy az értékesített csomagban két budapesti szálloda is van, név szerint a New York-palota és a New York Residence. Azt nem tudni, hogy a hotelek egyenként mennyit érnek, azt azonban igen, hogy a csomag 573 millió euróért cserél gazdát.

A New York-palota és a New York Residence is ötcsillagos szállodák. Előbbi Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 9–11. szám alatt található, utóbbi az Osvát u. 2.-ben. A két hotel közül a New York-palota a régebbi, azt 1894-ben építették, majd 2001 és 2006 között rekonstrukción esett át. A szálloda földszintjén működik a New York kávéház.

A Covivo nem csak európai luxusszállodákat szerzett meg, már a 120 szobás dublini Hilton is az övék. Csak azért 45,5 millió eurót adtak.

A mostani ügyeletet valamennyire bonyolítja, hogy a magyarországi szállodák is a The Dedica Anthology márkanév alá tartoznak, amit nem biztos, hogy az új tulajdonos szeretne megtartani. Az adás-vétel még idén lezárul a lap forrásai szerint.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Két ilyen nagy értékű, gyönyörű szállodát nem Tiborczék tulajdonába került?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Ez volt nekem is az első gondolatom: hogy-hogy nem Orbán veszi meg közpénzből a vejének meg a lányának?
Apa az ilyen?
Nyírfa
@RonaGyuri: ma, 5.18

Nem baj, Gyuri, ne mérgelődj, amíg lehet, amíg van értelme itt írnunk, addig vagyunk, aztán legfeljebb tovább állunk. Mindig lesz hol elmondani a véleményünket.
Például az újra induló Népszabadságban. Egyre erősebben érzem, hogy ez belátható időn belül megtörténik.
Nyírfa
@RonaGyuri: 5.32

Ezekhez az ügyletekhez nem okosság kell, hanem egy megalkuvó társadalom.
Giovanni Alba
@advocat: Az utóbbi három napban rendszeresen jelentgetem az ilyen bejegyzéseket, bár nem hiszem, hogy lesz hatása, de rettenetesen bosszant ez a striciskedés, ne itt reklámozza már a "lányait"! Szerinted lesz változás?
Eriksson
Vajon mi haszna van ebből a kerületnek, a városnak, az államnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.