Nemrég egy olyan férfit engedett el a bíróság, aki szabadulása után kivégezte saját gyerekeit. 

Bene Lászlót a büntetés-végrehajtási bíró tegnap feltételesen szabadlábra bocsátotta, az ügyészség fellebbezése miatt azonban a skálás gyilkos még nem hagyhatta el a Csillag börtönt. A többszörös gyilkos – akit eredetileg életfogytiglanra ítéltek – bebörtönzésétől számítva legkorábban 20 év múlva szabadulhatott volna, feltételesen. A két évtized 2014 májusában telt le, ez idő alatt azonban az elkövető nem tanúsított megbánást, sőt, elmondása szerint élvezte, hogy társával „élet és halál urai voltak”.

Megszólalt a skálás gyilkos egyik áldozatának idős édesanyja

2017-es kihallgatásán kijelentette, inkább a börtön falai között marad addig, amíg meg nem kapja azt a több millió forintnyi összeget, amit rossz fogvatartási körülmények miatt ítélnek neki.

A Szegedi Törvényszék tegnap kiadott közleményében az áll, Bene fogvatartása alatt a bv-intézet rendjét betartotta, magaviselete pedig kifogástalannak minősült. Időközben szakmát is szerzett, így szabadulása utáni munkavállalása biztosított, sőt, nemrégiben a megbánását is kifejezte. Azt is hozzátették, hogy a kártalanításáért kapott összeg fedezi majd a lakhatását, valamint abból az elkövető a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.

Az összeget tavaly decemberben kapta meg, és időközben a szociálmunkás-tanfolyamot is sikeresen befejezte, így természetesen már örömmel kezdene új életet a társadalomban

– nyilatkozta a Borsnak a férfi védője, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.

Az elhunyt egyetemista fiú édesanyja a Bors munkatársaitól értesült az aktuális fejleményekről, amelyekkel kapcsolatban ezt nyilatkozta a lapnak:

Egy fillér sem kell a fiam gyilkosától. Ha esetleg átutalna az alapítványunknak, azonnal visszaküldeném az összeget. Lehet, hogy a pénzével most úgy érzi, övé a világ, de ez biztosan gyorsan elfogy, nem tud majd megélni. Engem a másik két gyermekem és az unokáim tartanak életben, a férjemet 2011-ben elvesztettem, infarktus vitte el. Az ő halála is Bene László lelkén szárad.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hogyha ezt a gyilkost szabadjára engedik, akkor nincs igazság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Egyetemista gyereket ölt meg aki százszor értékesebb lett volna a társadalomnak mint ez a féreg.
Az anya helyében végignézném ahogy véletlenül öngyilkos lesz a tetű.
1magyar
Én nem öltem meg senkit de elégedetlen vagyok az életkörülményeimmel akkor mennyire perelhetem be a magyar államot???
Levendula
Hogyha ezt a gyilkost szabadjára engedik, akkor nincs igazság.
fahrenheit451
Egy gyilkos örökre elveszi egy ember életét.
Minimum, hogy örökre rács mögött marad!
Hogy szabadulhat egy gyilkos 7 év után?

Mi folyik itt!?
Cappuccino
Micsoda világban élünk. Az az ember aki betartja a törvényeke annak nincs joga. Aki bűnöző életmódot folytat csak annak vannak jógai.Sőt még meg is jutalmazzák. Aki az életét ledolgozta becsülettel az nem kap annyi elismerést a munkája után mint egy börtön töltelék a leült évei után . Akit senki nem kötelezte a bűnöző életmódra és ehhez statisztálnak a korrupt ügyvédek. Akik nem különbek az általuk védet bűnözőktől. Ma szerintem nem dolgozni kell hanem leülni 10-20 évet. Mert a "tisztelt" mocskos korrupt ügyvédek a rossz fogva tartási körülményekre hivatkozva feljelentik Magyarországot Strasbourgban. Ezután a 30-40 millió Ft kártérítésre ítélik a Magyar államot. Eben az országban lopni,csalni érdemes.
Cappuccino
Mert aki becsületes az semmire sem jut. Lásd azt a mérhetetlen lopást, és ezt úgy, hogy törvényesítik is. Már az hogy valakit megöltek az nem is hír, naponta akár két három esetről számol be a híradó. Azért a kormányunk azt szajkózza, hogy Magyarország a legélhetőbb ország Európában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.