Nemrég egy olyan férfit engedett el a bíróság, aki szabadulása után kivégezte saját gyerekeit. 

Bene Lászlót a büntetés-végrehajtási bíró tegnap feltételesen szabadlábra bocsátotta, az ügyészség fellebbezése miatt azonban a skálás gyilkos még nem hagyhatta el a Csillag börtönt. A többszörös gyilkos – akit eredetileg életfogytiglanra ítéltek – bebörtönzésétől számítva legkorábban 20 év múlva szabadulhatott volna, feltételesen. A két évtized 2014 májusában telt le, ez idő alatt azonban az elkövető nem tanúsított megbánást, sőt, elmondása szerint élvezte, hogy társával „élet és halál urai voltak”.

Megszólalt a skálás gyilkos egyik áldozatának idős édesanyja

2017-es kihallgatásán kijelentette, inkább a börtön falai között marad addig, amíg meg nem kapja azt a több millió forintnyi összeget, amit rossz fogvatartási körülmények miatt ítélnek neki.

A Szegedi Törvényszék tegnap kiadott közleményében az áll, Bene fogvatartása alatt a bv-intézet rendjét betartotta, magaviselete pedig kifogástalannak minősült. Időközben szakmát is szerzett, így szabadulása utáni munkavállalása biztosított, sőt, nemrégiben a megbánását is kifejezte. Azt is hozzátették, hogy a kártalanításáért kapott összeg fedezi majd a lakhatását, valamint abból az elkövető a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.

Az összeget tavaly decemberben kapta meg, és időközben a szociálmunkás-tanfolyamot is sikeresen befejezte, így természetesen már örömmel kezdene új életet a társadalomban

– nyilatkozta a Borsnak a férfi védője, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.

Az elhunyt egyetemista fiú édesanyja a Bors munkatársaitól értesült az aktuális fejleményekről, amelyekkel kapcsolatban ezt nyilatkozta a lapnak:

Egy fillér sem kell a fiam gyilkosától. Ha esetleg átutalna az alapítványunknak, azonnal visszaküldeném az összeget. Lehet, hogy a pénzével most úgy érzi, övé a világ, de ez biztosan gyorsan elfogy, nem tud majd megélni. Engem a másik két gyermekem és az unokáim tartanak életben, a férjemet 2011-ben elvesztettem, infarktus vitte el. Az ő halála is Bene László lelkén szárad.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(borsonline.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hogyha ezt a gyilkost szabadjára engedik, akkor nincs igazság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Igaza van Orbánnak, ezek a börtöntöltelék gyilkosok úgy viselkednek és követelőznek mintha valamelyik luxusszállodába ők fizettek volna be és követelik, hogy nem elég jó az ellátás.
Vérforraló.
Nem tartjuk őket elég luxusban, keveset dolgozunk azért hogy ezek a férgek jól éljenek!:)
Azonnali kifizetések megtiltását kell követelni és azt a bírót is mellé csukni aki a kifizetést megítéli.
1magyar
Egyetemista gyereket ölt meg aki százszor értékesebb lett volna a társadalomnak mint ez a féreg.
Az anya helyében végignézném ahogy véletlenül öngyilkos lesz a tetű.
1magyar
Én nem öltem meg senkit de elégedetlen vagyok az életkörülményeimmel akkor mennyire perelhetem be a magyar államot???
Levendula
Hogyha ezt a gyilkost szabadjára engedik, akkor nincs igazság.
fahrenheit451
Egy gyilkos örökre elveszi egy ember életét.
Minimum, hogy örökre rács mögött marad!
Hogy szabadulhat egy gyilkos 7 év után?

Mi folyik itt!?
Cappuccino
Micsoda világban élünk. Az az ember aki betartja a törvényeke annak nincs joga. Aki bűnöző életmódot folytat csak annak vannak jógai.Sőt még meg is jutalmazzák. Aki az életét ledolgozta becsülettel az nem kap annyi elismerést a munkája után mint egy börtön töltelék a leült évei után . Akit senki nem kötelezte a bűnöző életmódra és ehhez statisztálnak a korrupt ügyvédek. Akik nem különbek az általuk védet bűnözőktől. Ma szerintem nem dolgozni kell hanem leülni 10-20 évet. Mert a "tisztelt" mocskos korrupt ügyvédek a rossz fogva tartási körülményekre hivatkozva feljelentik Magyarországot Strasbourgban. Ezután a 30-40 millió Ft kártérítésre ítélik a Magyar államot. Eben az országban lopni,csalni érdemes.
Cappuccino
Mert aki becsületes az semmire sem jut. Lásd azt a mérhetetlen lopást, és ezt úgy, hogy törvényesítik is. Már az hogy valakit megöltek az nem is hír, naponta akár két három esetről számol be a híradó. Azért a kormányunk azt szajkózza, hogy Magyarország a legélhetőbb ország Európában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.