Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma.

Kínai miniszter: rohamosan terjed a koronavírus-járvány

Védőmaszkot viselő utasok egy hongkongi metrón 2020. január 23-án. Ötszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte. A betegség halálos áldozatainak száma 17-re emelkedett. A tüdőgyulladást okozó járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan tömegközlekedési hálózatát lezárták, a hatóságok egyben felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében. A vírus néhány esetben már Tajvanon, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is megjelent.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint válságos állapotba estére 461 beteg került, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

Eközben a koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése végett Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal – egészen vasárnapig – a holdújévi szünetet.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus egyre hevesebben terjed.

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt.

A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koronavírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón.

Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Kin Cseung

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ennek a fele sem tréfa,viszont a túlélőknek bőven lesz helyük a földön újra,ha marad az embernek írmagja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.