Nem elég, hogy a nagy bozóttűz megtizeledte a létszámoukat, több tucat koalát mészárolhattak le buldózerek az ausztráliai Victoria államban, Portland város közelében egy eukaliptuszültetvény kitermelésekor.

A koalákra rájár a rúd: több tucatot mészároltak le egy ausztráliai ültetvényen

Fotó: Pixabay

A Friends of the Earth Australia környezetvédő szervezet számolt be arról, hogy a környéken élők sérült és elpusztult koalákat találtak a területen. A Midway nevű cég, amely a kitermelést végezte, azt állítja, hogy a munka befejezésekor elegendő fát hagytak ott az épségben lévő állatoknak.

A környezetvédelmi szervezet még decemberben értesült arról, hogy több száz éhező erszényes van a térségben, majd kiderült az is, hogy rengeteget közülük az ott dolgozó munkagépek gyilkolhattak le. Miután a Midway novemberben befejezte a munkát, a területet egy magán földbirtokosnak adták át. A Friends of Earth Australia szerint az ültetvény kivágása után, a törmelékek eltakarítása alatt mészárolhatták le a koalákat.

Az Animals Australia állatvédő szervezet munkatársai a környékre siettek és kimentettek, majd kezelésbe vettek 80 koalát, azonban mintegy két tucat sérült erszényest el kellett altatni. A szervezet elmondta, hogy az ültetvények tulajdonosainak kötelező a fakitermelés előtt ellenőrizniük, hogy vannak-e koalák a fákon, és ha igen, akkor felelősségük van az állatok biztonságos elhelyezésében.

Ha kiderül, hogy szándékosan irtották ki a koalákat, akkor mindenképpen megbüntetik a felelősöket – ígérte a helyi környezetvédelmi minisztérium.

Az helyszínről készült fotókat a Friends of Earth Australia weboldalán lehet megtekinteni.

Blikk / Magyar Narancs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.