Donald Trump amerikai elnök évértékelőjére adott válaszában a Demokrata Párt saját politikáját ismertette. A párt nevében Gretchen Whitmer michigani kormányzó mondott beszédet, amelyet East Lansingból közvetítettek.

Whitmer előre kijelentette: "ahelyett, hogy arról beszélnék, hogy (Trump) mit mondott, azt fogom kiemelni, hogy a demokraták mit tesznek".

Kiemelte, hogy pártja az egészségügyi ellátás költségeinek csökkentésére és az emberek napi gondjainak enyhítésére összpontosítja erejét. Egyszer-egyszer odaszúrt az elnöknek általános viselkedése miatt. "Az emberek zaklatása a Twitteren nem építi, hanem felégeti a hidakat" – mondta például. Ez célzás volt Trump folyamatos Twitter-bejegyzéseire. Az elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) csak érintette beszéde végén, amely alig 11 percig tartott, és elemzők szerint is Whitmer lényegében nem reagált az elnök évértékelő beszédében elhangzottakra.

Több demokrata politikus rövid közleményben reagált mind Trump beszédére, mind Whitmer válaszbeszédére. Egyebek között megvádolták az elnököt azzal, hogy nem váltotta be ígéreteit, amelyeket a dolgozó embereknek tett. Egyértelművé tették, hogy meglátásuk szerint a gazdaság nem fejlődik olyan iramban, mint az elnök állítja.

Joe Biden elnökjelölt-aspiráns féligazságok kimondásával, sőt egyenesem hazugságokkal és levegőben lógó statisztikai adatok hangoztatásával vádolta meg Trumpot. Az ország előtti perspektívákról szinte nem beszélt az elnök, hivatali elődjéről viszont rengeteget – jelentette ki Biden.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.