Szerdai nyilatkozatában védte az idegengyűlölettel vádolt ditrói polgárokat a az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) januári szövetségre lépése által alakult Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ).

A Sri Lanka-i pékeket elűzni akaró falusiak mellé állt az Erdélyi Magyar Szövetség

A Csomortányi István EMNP-elnök és Mezei János MPP-elnök által jegyzett, az MTI-hez szerdán eljuttatott nyilatkozatban az EMSZ úgy véli: a ditrói események azt tanúsítják, hogy a román politikai elit és a román nyelvű média jelentős része folyamatosan kettős mércét alkalmaz az erdélyi magyar közösséggel szemben.

Az EMSZ szégyenletesnek találta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője, Hegedüs Csilla, valamint európai parlamenti képviselői, Winkler Gyula és Vincze Loránt is "a ditróiakra támadtak" állásfoglalásukban, és úgy vélik, hogy a ditrói esettel kapcsolatos nyilatkozatai, állásfoglalásai miatt Asztalos Csabának, a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnökének távoznia kell tisztségéből.

A gyergyóditrói Sri Lanka-i pékek akkor kerültek először a nyilvánosság keresztüzébe, amikor a helyiek lázongani kezdtek az általuk nyújtott "migránsveszély" ellen. A két férfi azóta a település elhagyására kényszerült.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A becsületesen dolgozó ember már ott sem kell? Már ott is csak a magyar számít embernek, a származás, a bőrszín?
Istentelenné lettek ők is?
jesz
...és tessékmondani, jóízű, gusztusos kenyeret készítettek? Mert erről nem olvastam..

Persze a kenyér ebben az esetben senkit nem érdekelt...csak a migráncsok...hát Magyarországot nem fogják új hazájuknak választani, az biztos.
görbetükör
A becsületesen dolgozó ember már ott sem kell? Már ott is csak a magyar számít embernek, a származás, a bőrszín?
Istentelenné lettek ők is?
Nessy
@görbetükör: Van az a pénz, amiért elhülyülnek emberek! Pedig, ha nem tudnák, sok országban pont ő ellenük emelnek szót a helyi polgárok! Megérdemelnék, hogy kilométereket kutyagoljanak egy fél kiló kenyérért!
Istentelenné? Hiszen pont a segédlelkész volt az egyik vezetőjük a gyűlöletben!
justhpeter
Az helyi Orbán-csürhe tovább lázítja őket.
görbetükör
@Nessy: Annak a papnak köze nincs Istenhez!
namihami
Ez az igazi ""erdélyi magyar"" mentalitás. És szellemi szinvonal.
Az EMSz-en pedig miért lepődnénk meg? Orbán pórázon vannak. Ugat a kutya és nyálcsorgatva várja a Gazda asztaláról lehulló cso...húsdarabokat. (a már lerágott csont---jóesetben---marad a határonbelülieknek/ha szerencséjük van és nem kell az is a családnak)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.