A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségek üdvözli a Nemzeti alaptanterv (Nat) módosítását, amelynek értelmében csökken a tanórák száma, hogy a diákok terhei ne növekedjenek.

Magyar kollégáikkal ellentétben a szlovákiai magyar tanároknak tetszik az új Nemzeti alaptanterv
Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke beszédet mond az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt a szakszervezet demonstrációján, amelyen az új Nemzeti alaptanterv (Nat) és a szakképzés átalakítása ellen tiltakoztak 2020. február 14-én. MTI/Balogh Zoltán

A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta:

a Nat korszerű módszertani alapelvekre épül. Ezek közé sorolják az egyénre szabott, aktív tanulási lehetőségeket, az ismeretek kreatív felhasználását lehetővé tevő tanulói kompetenciák fejlesztését és a multidiszciplináris témák hangsúlyozását.

Ahhoz, hogy a közoktatásban a diákok terhei ne növekedjenek, a Nat a tanórák számának csökkentését irányozza elő – emelték ki.

Hozzátették: az Európai Unió által ajánlott és a magyarországi sajátosságokkal összhangban lévő kulcskompetenciák a 21. század elvárásaihoz igazodnak. Ezt a célt meglátásuk szerint jól szolgálja az új tantárgyak bevezetése is.

Az alaptanterv lehetőséget biztosít a tanároknak, hogy szabadon válasszák meg az adott tananyaghoz az adekvát módszertani, értékelési módokat

- áll a közleményben.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége kedvezőnek értékelte, hogy a Kárpát-medence magyarságának irodalmát, szellemi örökségét egységben kezeli a módosított alaptanterv.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
Kibicnek semmi sem drága..mellesleg..annyi pénzért amynnit oda tol nekik a maffia..naná,hogy bármi is legyen az,..tetszik nekik. Képmutató kollaboráns bagázs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
thumb_up replyVálasz error access_timema, 04:45


esinbe
MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

thumb_up replyVálasz error access_timema, 08:34


Maria24
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - getmeets.com...

thumb_up replyVálasz
advocat
Nyugi! Ezt is mi fizetjük! Az adományért fizetni kell. És most hálásan megteszik! A jó édesanyjukat! "Ezeknek" semmi sem drága!
kokopelli
@advocat: ...verik a csalánt más farkával!? (;-))
staro2
Két megoldás lehetséges.
Vagy Szlovákiában is új alaptantervet vezetnek be, vagy ez a társaság más országban élő kollégáik, szülők és gyerelel dolgába pofázik bele kívülállóként.
kereső
Van közük hozzá? Nem hinném, nem az ő iskolájukról, oktatásukról, gyermekeikről van szó. Kéretik csendben maradni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.