A magyar orvoscsapat legközelebb márciusban fog kiutazni az ikrekhez, amikor további koponyarekonstrukciós műtétek várnak rájuk és tavasztól fontos szerepet kap még az ikrek rehabilitációja.

Mintegy 30 percnyi videóanyagot közölt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány arról, hogyan választotta szét a magyar orvoscsapat a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpárt és mi történt a lányokkal a maratoni, 33 órás operáció óta.

Drámai videók a bangladesi ikrekről

A műtét sikerült, Rabia hamar elhagyhatta az intenzív osztályt, testvérénél azonban komplikációk léptek fel, elkapott egy vírusos lázat, sokáig altatásban volt, végül ő is kijöhetett az intenzívről.

Ezután további műtétek következtek Rukaya koponyacsontpótláson esett át december 3-án, Rabeya hajas fejbőre alá pedig további speciális öntáguló szövettágítókat ültetettek be a magyar orvosok december 4-én. A műtéteket Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, Dr. Csókay András és Dr. Valálik István idegsebész, illetve Dr. Csapody Marcell aneszteziológus végezte – a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány minden fontos lépésről közleményt adott ki.

A magyar orvosok decemberi munkáját dokumentálták és most videókat adtak ki róla.

A lányok előtt még hosszú az út a felépülésig, jönnek az újabb műtétek. Az alapítvány beszámolója szerint a magyar orvoscsapat márciusban kiutazik az ikrekhez, akikre újabb koponyarekonstrukciós műtét vár, majd tavasztól indul a gyermekek rehabilitációja.

Címlapkép: YouTube/Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

(blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.