Karantén alá vonták a BGRG Albertgasse iskolát Bécsben, a diákokat nem engedik ki az épületből, amit a rendőrség őriz – írja a Kurir. 

A bécsi BGRG Albertgasse gimnázium egyik tanárnál megfázásos tünetek jelentkeztek, a pedagógus olaszországi tartózkodása során elkaphatta a koronavírust, emiatt az érintett iskolát karantén alá vonták. A diákokat nem engedik ki az épületből, amelyet a rendőrség őriz – írja az Index és az Origo a Kurier.at híre alapján.

A lap azt írja, a szülők a diákokat hamarabb hazavihették volna a gyanú miatt, de mire odaértek, a helyzet változott, az iskola karantén alá került. A diákok nem hagyhatják el jelenleg az épületet, és a szülők sem léphetnek be oda.

Karantén alá vontak egy iskolát Bécsben, a diákokat nem engedik ki az épületből

Rendőrök a karantén alá vont bécsi iskola előtt 2020. február 26-án. Mintegy 500 diákot tartanak megfigyelés alatt azt követően, hogy az iskola egyik tanárja visszatért Észak-Olaszországból. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus eddig több mint 30 országban jelent meg, Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet. MTI/EPA/Florian Wieser

Az Oktatási Minisztérium szóvivője szerint a terv az, hogy gyerekeket az iskolán belül tesztelik majd, egyelőre nincs arra vonatkozóan információ, hogy ez mennyi ideig tart majd. A rendőrség a helyszínen azt mondja, hogy az egészségügyi hatóságok teszteléssel kapcsolatos döntésére várnak.

Forrás: Index, Origo

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak így lehet. És nem úgy, hogy majd a jövő héten lezárjuk. Igaz, kedves törzs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.