A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint Európa akár meg is úszhatja a koronavírus okozta komolyabb járványt, mégpedig a melegebb idő beköszöntével.

A HVG számolt be arról, hogy Szlávik János főorvos úgy véli, elkerülhető Európában egy komolyabb járvány.

Hiába magyarázom, hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza, az utóbbit az emberek már megszokták, ezért nem félnek tőle

– mondta az az Újpest Médiának adott interjúban a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki szerint a tavasz jelentheti a megoldást arra, hogy Európa megússzon egy komolyabb járványt, ugyanis a légúti vírusok a meleg idő beköszöntével szoktak elmúlni.

Európa akár meg is úszhatja a komolyabb koronavírus járványt

A szakember ettől függetlenül megérti, hogy az emberek pánikolnak a kialakult helyzet miatt, már csak azért is, mert a koronavírust eddig nem ismertük. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a fertőzés elsősorban az idősebb, betegeskedő korosztályra veszélyes, különösen, ha valamilyen kísérő betegség is társul mellé.

Az esetek 1-2 százalékában, a súlyos esetek 5-10 százalékában halálos a kimenetele

– folytatta Szlávik, aki azt javasolja, kerüljük el az olyan országokat, ahol a betegség felütötte már a fejét, de ha mégis elutazunk akár Olaszországba vagy épp Kínába, ügyeljünk a kézmosásra és a maszkra.

A főorvos elmondta, hogy egy olyan, érzékeny vírussal állunk szemben, ami nem bírja a meleget, ráadusl a kézfertőtlenítő is hatásos ellene.

Cikk- és címlapkép: Pixabay 

(hvg.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.