Li Zehua a kínai állami tévé, a CCTV munkatársra volt, de február elején kilépett, állítása szerint azért, mert a cenzúra nem engedte, hogy a valós koronavírus-helyzetről beszámoljon – írja az Index.

Koronavírus: letartóztatása közben élőzött a kínai tévés

Azóta a közösségi médiában terjeszti a videóit Vuhan városából, a fertőzés központjából. A videói közül több is nagy vihart kavart az interneten, az egyiken például egy utcán heverő, halottnak tűnő férfi látszott, egy másikon pedig egy krematórium alkalmazottai beszéltek arról, hogy fizetésemelést kaptak, és rengeteg a holttest amivel foglalkozniuk kell.

Szerdán, közvetlenül a letartóztatása előtt is posztolt egy videót, ebben többek között az autójában ülve, vezetés közben beszél arról, hogy egy civil autóval követik, sejtései szerint a kormány ügynökei.

Mint írják, miután hazaért, egy újabb videóba kezdett bele, és az élő stream közben dörömböltek a lakása ajtaján. A streamen jól látszik, ahogy civil ruhás emberekkel beszél, akik letartóztatják, és elviszik. Egy másik videó is készült az esetről – Li egy barátjával volt végig videochat-kapcsolatban –, ezen az is látszik, hogy az ügynökök átkutatják a lakást, miután elvitték Lit. A kép ezután elsötétül.

(Index)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ő nem a vírusfertőzésbe fog belehalni.
Yoda69
@simmering73: Otnis karantenba teszik majd mint a dokit aki elsonek fedezte fel a vírust és próbált figyelmeztetni. Ott aztán bármi megtörténhet, akár még is fertozodhet.
Lepényleső
Jól lefesti milyen a kelet,ami felé nyitnak ezek? Ezt teszik a nagy merész álmok,- ha mindenki más csak hunyorog,
amíg az az egy néhány az álmaikban elszédülten mindent eltaposva kujtorog?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.