Többeket sikeresen kimentettek, de egy gyerek menthetetlen volt.

Szándékosan borítottak fel török vizeken egy menekülteket szállító hajót – Egy gyermek is meghalt

Hétfő reggel egy illegális bevándorlókat szállító csónak felborult Leszbosz partjainál. A vízből 47 embert sikeresen kimentettek, egy gyerek azonban életét vesztette.

A hatóságok szerint a csónakot egy török járőrhajó kísérte a török felségterületen, ám a görög vizekre érvén szándékosan felborították a járművet, ezzel kiprovokálva a mentőakciót.

A parti őrség információi szerint két gyermeket kellett kórházba szállítani, közülük az egyiken már nem tudtak segíteni.

Vasárnap reggel óta legalább ezer ember érte el az Égei-tengeri görög szigeteket.

A török-görög szárazföldi határon is több ezer bevándorló próbált hétfőn valamilyen úton bejutni Görögország területére, ám csak néhány tucat embernek sikerült átjutni a határkerítésen keresztül vagy a határfolyón átgázolva.

A görög rendőrség helyenként könnygázt alkalmaz a tömeg oszlatására. Az emberek fehér zászlókat lengetnek, és azt kiabálják, hogy "béke, béke", bízva abban, hogy beengedik őket Görögországba.

Törökország pénteken közölte, hogy már nincs abban a helyzetben, hogy feltartóztassa a menekülteket, ezért megnyitotta a határokat az Európa felé igyekvők előtt, Görögország ezért erősítette meg a határait.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Horizont: Majd azt a 250.000 Ukrán " vendégmunkást" beveti ellenük a csuti. Azért arra kíváncsi lennék,hogy az a sok ezer milliárdért épült kerítés hény migráns súlya alatt dőlne össze?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: és ki kezdte baxogatni a kurdokat ha nem az erdogán ?
szelektív a látásod a gondolkodásodról meg,inkább egy szót se.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas! Azt nem hoztak le a pestiprostik, hogy a törökök buszokkal fuvarozzak a menekülteket a görög hatarra, mint anno a keresztapa Peströl Ausztria fele? Söt, eröszakkal tuszkoljak be öket, ha nem is akarnak menni! Video van rola! Persze a valos tenyek teged nem erdekelnek...
Aki Én
@Csizmás Kond: Nem csoda, hogy téged nem hívnak beszélgetős műsorokba.
Sámannus
A pohos megvédte a nagy barátját amikor bemasírozott Szíriába, Mos meg telibe szarta a képét, pedig a másik barátja szintén ott kavarja a szart. Nem adok egy lyukas garast azért ami ebből a bratyiból ki fog jönni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.