Az életmentést végző doktorok azóta stílusosan Lázárnak hívják.

Csodával határos: 90 percig volt halott a férfi, mielőtt újjáélesztették

Alistair Blake tavaly januárban saját skóciai nyaralójában feküdt a felesége, Melinda Blake mellett, amikor a szíve megállt. Bár a nő egyből megkezdte az újraélesztést, amit ráeszmélt, hogy mi történt a férjével, majd a kiérkező mentők folyatták az újraélesztést,de a férfit csak 90 perc után sikerült visszahozni a klinikai halál állapotából.

Ez rengeteg idő, ilyenkor szinte elképzelhetetlen, hogy valaki maradandó agykárosodás nélkül térjen vissza az életbe, Alistair Blake ezt mégis megúszta. Egy évvel a szívleállása után ma már makk egészségesnek tűnik, teniszezik és nagypapaként élvezi a családjával töltött időt.

A sikeres újraélesztés után a férfit tavaly megműtötték és kapott egy szívritmus-szabályozót is. A csodálatos felépülése után pedig az orvosai Lázárként kezdtek el rá hivatkozni.

A férfi a felépülése óta betöltötte a hatvanat és azt mondja, szerinte egy csoda, hogy hogy mennyire egészséges ahhoz képest, hogy milyen állapotban lehetne a tavalyi szívleállása és a 90 perces klinikai halál után.

Forrás: Index

Kép: Twitter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.