Bizarr történet Szerbiából.

Nem tudta fizetni a villanyszámláját, ezért nekiállt közösségi oldalon árulni a veséjét

A vranjei Goran Mišić közösségi oldalán az egyik veséjét ajánlotta fel annak, aki segít neki törleszteni tartozását. A férfi a Szerbiai Villanygazdaságnak (EPS) tartozik 1.600.000 dinárral.

A vranjei férfi az elmúlt 15 évben halmozta fel tetemes adósságát az energiaszolgáltató felé. Elmondása szerint a cég, ahol dolgozott már 10 éve csődeljárás alatt van, 42 havi fizetéssel tartoznak neki.

„Azt gondoltam, hogy ha megkapom az elmaradt pénzt, akkor legalább a tartozás egy részét törleszteni tudom, de a cég nem fizetett“

– mondta a férfi.

A Mišić családnál tavaly december 11-én kapcsolták ki az áramot. A családfő nem lát más kiutat, csak az egészségét tudja felajánlani.

„Tudom, hogy a szervkereskedelem illegális, nem is eladni szeretném a vesémet, hanem felajánlani egy olyan személynek, aki rá van szorulva, cserébe ő segítene nekem rendezni a tartozásomat”

– mondta Goran Mišić.

Az EPS is reagált az ügyre. Sajnálják, hogy a vranjei család ilyen helyzetbe került, de felhívják a figyelmet arra, hogy korábban a vranjei férfit áramlopáson érték, 2013 júliusától pedig egyáltalán nem fizette a számlákat, ők pedig ezért kénytelenek voltak megvonni a szolgáltatást.

A Szerb Gazdasági Kamara illetékesei azt tanácsolják azok számára, akiknek havi járandóságát nem fizeti ki a cég amelynél munkát vállalnak, hogy kérjenek egy igazolást arról, hogy mennyi ideig voltak munkaviszonyban az adott vállalatnál. Ezt később felhasználhatják a csődeljárás alatt lévő cég elleni bírósági eljárásban, így van esélyük az elmaradt bérükre. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy nem látnak egy dinárt sem abból a pénzből, amiért keményen megdolgoztak.

Forrás: Szabad Magyar Szó

Illusztráció: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.