A Fidesz-közeli vállalkozások szlovéniai és észak-macedóniai tevékenysége kerülhet az Európai Parlament elé.

Plenáris vitát kezdeményez az Európai Parlament több frakciója a Fideszhez közeli médiavállalkozások észak-macedóniai és szlovéniai tevékenységéről – írja a .

A vitát eredetileg négy szocialista EP-képviselő javasolta, de az indítványukhoz később csatlakoztak a liberálisok, a zöldpártiak és a szélsőbaloldaliak. Az Európai Néppárt nem támogatja a vita megrendezését.

Vitát kezdeményeztek Orbán miatt az EP-ben

A parlament csütörtökön döntene, hogy a jövő heti plenáris tanácskozás napirendjére vegye-e a kezdeményezést, de még az sem biztos, hogy megtartják az ülést a koronavírus-fertőzés veszélye miatt. Az előterjesztésükben az indítványozók a Necenzurirano nevű szlovén tényfeltáró portál cikkére hivatkoznak, amiben arról írtak, hogy Fidesz közeli vállalkozók hogyan avatkoznak be Észak-Macedónia és Szlovénia politikai viszonyaiba.

A kezdeményezők az Európai Bizottságtól felvilágosítást várnak arról, hogy mit tesznek azért, hogy a tagállamok ne avatkozzanak be a tagjelölt országok demokratikus folyamataiba. Arra is kíváncsiak, hogy a brüsszeli testület magyarázatot kér-e a magyar kormánytól a történtekre.

Cikk- és címlapkép: AFP

(nepszava.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Jogos a felvetés, mivel őfélesége ápolja a baráti kapcsolatait, nem is akármilyen módon
.
444.hu/2020/02/28/egymilliardot-pumpaltak-at-az-orbanek-altal-epitett-balkani-mediaba-gruevszki-ellenfelei-vizsgalni-kezdtek-a-gyanus-penzmozgast
.
Csak úgy repkednek a milliárdok HATÁRON, TENGEREKEN túlra, miközben operatív izét játszik őfőméltósága, ahelyett, hogy hirtelen összeverbuválnának egy koronavírust vizsgálni képes laboratóriumot!
ómió
Beavatkozni? De, hisz' azt csak az "egyenlőbbek" közé tartozó német "haladó" Axel Springernek volt szabad itt, Magyarországon! És még "EP vita" se kellett hozzá!
kereső
Az EPP miért is támogatná- lassan a fidess szintjére süllyed a CDU/CSU vezette néppárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.