Ferenc pápa videón keresztül mondta el Szent Péter-téri beszédét.

Koronavírus: már a pápa is fél kimenni a hívek elé

A koronavírus fertőzöttjeihez és a betegeket kezelő orvosokhoz, ápolókhoz való közelségét hangoztatta vasárnap Ferenc pápa, aki a járvány olaszországi terjedése miatt nem jelent meg személyesen a Szent Péter téren, hanem videokapcsolatban mondta el beszédét.

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy "bezárva érzi magát"." Nagyon furcsa számomra is, hogy így kell veletek találkoznom, de veletek vagyok, látlak benneteket" – mondta a hívőknek. Arra kért mindenkit, tartsa be az óvintézkedéseket, és korlátozza a közösségi találkozásokat.

Az egyházfő a pápai lakosztály könyvtárterméből mondta el vasárnap déli beszédét egyenes internetes közvetítéssel. Általában ennek a teremnek a Szent Péter térre néző ablakából szokta felolvasni szavait a téren hallgató hívőknek és turistáknak.

Ez az első alkalom a Vatikán modernkori történetében, hogy a pápa nem saját betegsége miatt, hanem egészségügyi óvintézkedésből nem a megszokott helyszínen mond beszédet.

Beszéde végén Ferenc pápa közölte, azért egy pillanatra kinéz az ablakon, hogy ő is lássa a hívőket. Ki is nyitotta az ablakot, és kipillantott, a Szent Péter téren állók tapssal üdvözölték.

Sok turista nem tudta, hogy Ferenc pápa nem lesz személyesen jelen, és csak a téren felállított kivetítőkön látható. A Szent Péter tér és környéke egyébként is majdnem teljesen üres volt, pár százan voltak a pápai beszéd időpontjában a megszokott tízezrek helyett.

Vatikán területén pénteken szigorították az óvintézkedéseket az után, hogy egy fertőzöttet diagnosztizáltak, további négy személyt pedig karantén alá helyeztek megfigyelésre. A 83 éves Ferenc pápa programjait, találkozóit is minimálisra csökkentették. Az egyházfő a reggeli misét is hívők nélkül mutatja be a vatikáni lakosztályaként ismert Szent Márta-házban. A szerdai általános audiencián sem lesz majd jelen a Szent Péter téren, ismét egyenes internetes közvetítéssel mond beszédet.

Forrás: MTI

Kép: MTI/AP/Andrew Medichini 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Na de ilyet az egyház feje fél ??? hová fajult a világ???az egyszerű apácák mennek afrikába,valóban járvány sújtotta helyekre embereknek segíteni,ez a vénember meg az erkélyre nem mert kimenni??? És ő a pápa...cseppet sem csodálkozom hogy sorvad a katolikus egyház!!!
nezelodo
@Pálinkás Pál: Látod én, és a hívek túlnyomó része is elvárhatná, hogy a pápa legalább annyira bízzon Istenben, mint a mi első számú vezetőnk! Jó, jó, ne jöjjön senki Áderrel a sorszámozás miatt, mert nehezemre esik a röhögés így vacsora után.
Rockxy
fél a frászt.
nem akar mutatkozni a hívek előtt, mer nincs akkora hasa, mint a zorbánnak, mer az meg tekintéj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.