Egész Olaszországban bezárják a kereskedelmi egységeket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be szerda este Giuseppe Conte olasz kormányfő, kivételt csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak jelentenek. A tömegközlekedést nem állítják le.

Egész Olaszországban bezárják az üzleteket
Fotó: Pixabay

A miniszterelnök a közösségi médiában közzétett videoüzenetben hangsúlyozta, hogy az eddig bevezetett óvintézkedések után "további lépésre van szükség, a legjelentősebbre".

A rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, szállodák és a vendéglátó egységek is, amelyek eddig este hat óráig nyitva tarthattak.

A termelő üzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy tiszteletben tartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség.

A kórházak intenzív osztályainak ellátására egészségügyi kormánybiztost neveznek ki.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az öregeket, csecsemőket kellene kiszelektálni és őket is egymástól elkülöníteni, ennyi... Ne gondolja senki, hogy ez nem rohan végig szinte mindenkin majd. Főleg a terjedés ezen szakaszban már esélytelen ezt kontrollálni valószínűleg. Mintha úgy olvastam volna, hogy a németek ezt már felfogták volna. Azt gondolom ez már gazdasági/társadalmi öngyilkosság egy olyan valamitől félve, amivel amúgy mindenki többször megküzdöttünk már mindenféle oltóanyag nélkül. 50 évvel ezelőttig a történelem során minden élőlény megküzdött ezzel tavasszal. Megértem, hogy pánikolnak, de ez már önmagát gerjesztő pánikcselekvés és végül az így előállt állapotok is csak segíteni fogják a vírust!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.