Franciaországban a koronavírus-járvány áldozatainak száma egy nap alatt 108-cal 372-re emelkedett, az előző napi szintén csaknem száz fős emelkedés után. A kórházban ápolt 4761 beteg közül több mint ezren vannak intenzív osztályokon – közölte csütörtök este a francia egészségügyi minisztérium.

"A fertőzöttek száma megduplázódott négy nap alatt" – hangsúlyozta Jérome Salomon, a tárca járványügyi felelőse, aki szerint a vírus terjedése gyorssá és intenzívvé vált.

Egy nap alatt 91 új beteget kellett intenzív osztályra szállítani, ahol már 1122 fertőzöttet látnak el.

A járvány januári kezdete óta 10 955 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak, de Franciaországban ennél több embert tekintenek fertőzöttnek, függetlenül attól, hogy elvégezték-e náluk a tesztet. Eddig összesen 50 ezer embert teszteltek a francia egészségügyi szervek.

A fertőzöttek átlag életkora hatvan év, s az elhunyt betegek hat százaléka hatvan év alatti volt.

Jérome Salomon megerősítette, hogy a járvány terjedésének megfékezésére elengedhetetlen, hogy mindenki betartsa a kedden életben lépett szigorú kijárási korlátozásokat.

"Ha mindenki leszűkíti a kapcsolatait, sokkal kevesebb fertőzött lesz" – mondta. "Otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne legyen több halott és több súlyos eset" – tette hozzá.

A franciák kedd déltől csak igazolással és halaszthatatlan ügyben hagyhatják el a lakhelyüket, ha munkába, bevásárolni vagy orvoshoz mennek.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.