Ismét megugrott a napi új koronavírusos esetek száma Kínában hétfőn, az új fertőzöttek többsége külföldről érkezett az országba.

Kínában ismét megugrott az új fertőzési esetek száma: kezdődik előlről az egész?

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság keddi közlése szerint előző nap éjfélig 78 új fertőzöttet diagnosztizáltak az ország szárazföldi részén. Az új esetek száma ezzel jelentősen megemelkedett az egy nappal korábban jelentett 39-ről. Az újonnan diagnosztizáltak közül 74 ember külföldről érkezett, míg négyen belföldön fertőződtek meg. A közép-kínai Vuhan városában, ahonnan a vírus tavaly év végén terjedni kezdett, hétfőn egy újabb esetet regisztráltak, miután öt napon keresztül nem számoltak be egyetlen újabb fertőzöttről sem.

A szárazföldi Kínában a fertőzöttek összesített száma – amely a helyi nyilvántartási irányelveknek megfelelően nem tartalmazza a tünetmentes fertőzöttek számát, – hétfő éjfélig 81 171-re nőtt, közülük több mint 73 ezren gyógyultak már meg. A hétfői hét halálesettel, amelyek mindegyikét Vuhanból jelentették, az új koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak száma 3277-re nőtt.

A hétfőn külföldről beérkező fertőzöttek közül 31-et azonosítottak Pekingben, ahonnan eddig a legtöbb ilyen esetről adtak hírt. A Kínai Polgári Légiközlekedési Felügyelet ezért hétfőtől kezdve az ország 12 másik városának repülőtereire irányította át a pekingi nemzetközi járatokat. A Beijing Daily helyi lap tudósítása szerint pedig a főváros vezetése újabb szigorítást alkalmaz a külföldről bejövő esetek hatékonyabb kiszűrésére: szerdától a külföldről érkező, illetve a Pekingbe lépésüket megelőző 14 napban külföldön járt emberek mindegyikénél elvégzik a vírustesztet, és központi karantén alá helyezik őket.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Picit talán szüneteltetni kellene a globalizmust, nem?
peterkelemen
Ennyire buták az emberek, hogy azt hiszik ha elbújnak egy időre a vírus lecseng. Ehelyett inkább olvassák el a spanyolnátha lefolyását anno. Minimum 3 hullámban zajlott le és ezek a hullámok nem egymást követik hanem akár fél év is lehet köztük. Nem feltétlenül az első hullám a legerősebb, mert lehet a második hullám is sokkal erősebb, mitn az első. Na de kérem ekkora butaságokat, hogy bedöntik a kormányok a gazdaságokat azzal kivégeznek még több embert, mint maga a vírus.
Rockxy
há mer a zorbán nemzárta le a kínai határt.
de legalább fletónak eszibe jutott vóna, de annakse.
peterkelemen
Nem elbújni kell meg szándékosan bedönteni a gazdaságot ezáltal még nagyobb bajt okozva már az egészséges embereknek is hanem viszonylag normális keretek között védekezni. Nem lesz kevesebb halott hiába bújkálnak el pár hónapra. Itt évekről van szó így előbb vagy utóbb a rettegőknek elő kell bújnia, már csak azért is, mert közbe olyan gazdasági összeomlás lesz amilyenre példa nem volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok