Eddig úgy tűnt, csökken a halottak száma, de ez most megfordult.

743-an haltak meg egy nap alatt Olaszországban, sajnos megfordult a trend

Olaszországban az elmúlt két napban csökkent a koronavírus áldozatainak száma, de kedden megfordult a trend, 743 halottat regisztráltak a Worldometers adatai szerint. Ez az eddigi második legsúlyosabb nap, március 21-én 793 áldozatot szedett a vírus.

Az olasz polgári védelem szerint sokkal többen hordozhatják az új típusú koronavírust, mint ahány regisztrált fertőzöttről tudnak.

Az olaszok vasárnap 651, hétfőn pedig már csak 601 új áldozatról számoltak be, az új megbetegedések száma is csökkent. Úgy tűnt az ország túl van a járvány csúcspontján, bár a polgári védelem vezetője éppen ma nyilatkozta, hogy tízszer több fertőzött lehet Olaszországban, mint ahogy azt a statisztikák mutatják. Míg Lombardia kormányzója, Attilio Fontana azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy a koronavírusos esetek száma növekszik, de a növekedés lassabb, mint az elmúlt héten

A Genovai Egyetem járványszakértői közel egy hete mondták azt, hogy az olasz fertőzöttek számának tetőzése március 23-25-re várható, ez azonban nagyban függ szerintük az olaszok magatartásától is. Olaszország március 9-e óta van karanténban, az akkor meghozott intézkedéseknek mostanában kéne éreztetniük a hatásukat.

Kedden az esetszámban a csökkenő tendencia megfordult, a 743 halott mellett 5249 új fertőzöttet is jelentettek, így Olaszországban összesen már 69 176-an kapták el a koronavírust igazoltan. Az viszont jó hír, hogy a vírus terjedési üteme lassulni látszik, már csak 8,2 százalék a növekedése.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.