Az Egyesült Államokban is engedélyezték annak a szernek az alkalmazását, amelynek a hatóanyagából Magyarországon is nagy mennyiségben van.

Az illetékes amerikai hatóság sürgősséggel engedélyt adott két gyógyszer felhasználására a koronavírus elleni kezelésekben miközben Kína már korábban elkezdte alkalmazni a japán Fujifilm által kifejlesztett hatóanyagot tartalmazó szert. Az USA Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelete azoknak a malária elleni hidroxiklorokin-szulfát és klorokin-foszfát termékeknek az alkalmazására adott sürgősségi engedélyt, amelyek a gyógyszergyárak jóvoltából kerültek a stratégiai nemzeti készletbe.

Az USA-ban tesztelik a hazánkban is fellelhető vírusellenes hatóanyagot

A szakemberek óvatosak, mivel még nem igazolták széles körű klinikai felmérések, hogy a szerek hatásosak a koronavírus ellen is. 

Kínában már használják a Covid–19 ke­zelésére a japán Fuji­film csoport Favipiravir (vagy Fa­vilavir, Avigan) nevű anti­vírusgyógyszerét. Ez az első készítmény, amelyet az új koronavírus elleni használatra engedélyezett a kínai Állami Egészségügyi Termékfelügyelet.

A Világgazdaságnak Christine Jackman, a Fujifilm Holdings Ame­rica Corporation marketingkommunikációs menedzsere elmondta, az Aviganból olyan influenzafertőzések kezelésére halmozott fel készletet Japán, amelyek ellen más szerek nem hatásosak, és ha más országok érdeklődnének a gyógyszer iránt, a Fujifilm kész az együttműködésre.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(vg.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Soha nem szabad támaszkodnunk egy idegen ország segítségére, ha a saját túlélésünkről van szó. Amerika sosem lesz egy esdeklő nemzet” - mondta Donald Trump a Fehér Házban. Ugyanazon a napon, amikor ez a mondat elhagyta az amerikai elnök száját, Trump felhívta Dél-Korea elnökét, Mun Dzseint, hogy küldjenek orvosi felszereléseket, ha tudnak.
" Egy egy ember halála tragédia, ezeré viszont statisztika." ( Sztálin)
Eladott Ország
Itt ellentmondás van a magyar híradásokkal kapcsolatban." Oltóanyagot fejlesztett egy amerikai gyógyszergyártó a koronavírus ellen. A Moderna Inc. biotechnológiai cég fejlesztette vakcina nem csupán a jelenleg világjárvánnyal fenyegető új típusú koronavírus ellen lehet hatékony, hanem a SARS és a MERS betegségeket okozó változatok ellen is, mivel az oltóanyag ezek fehérjéinek szerkezeteit másolja."
444.hu/2020/02/25/aprilisban-kezdodhet-a-koronavirus-elleni-vedooltas-klinikai-tesztje-az-usa-ban
Sámannus
Bütte matyaroknak van szerük. annak a kezét csókolgassák aki csak lenyúlja, nem aki megcsinyáta. Csak egy kérdésem melyik érdemel lóbögyörőt a valagába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.