A szervezet szerint aki nem beteg, ne viseljen maszkot.

Akkor most viseljünk maszkot, vagy ne? – ezt javasolja az Egészségügyi Világszervezet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem javasolja a maszk viselését azoknak, akik nem betegek, illetve nem gondoskodnak beteg emberekről – írta a CNN amerikai hírtelevízió honlapján kedden a WHO illetékeseire hivatkozva.

"Nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális előnnyel járna" – mondta Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet magas rangú tisztségviselője egy genfi sajtótájékoztatón. "Sőt, egyes bizonyítékok éppen az ellenkezőjére utalnak"

- tette hozzá. Szakértők szerint a helytelen maszkviselés növelheti a fertőzés kockázatát.

Emellett világszinten hatalmas hiány van a védőfelszerelésekből – mutatott rá Ryan. Az illetékes hangsúlyozta, hogy jelenleg a koronavírus ellen a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.

"Borzalmas arra gondolni, mi lenne, ha nem jutnának maszkhoz"

- folytatta.

Maria Van Kerkhove, a WHO járványtannal foglalkozó munkatársa a hétfői sajtótájékoztatón szintén aláhúzta: azoknak kell maszkhoz jutniuk, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – és ezek az egészségügyi dolgozók. Kerkhove szerint jobb, ha csak a betegek és a betegekről gondoskodók viselnek maszkot, ezzel is csökkentve a vírus továbbadásának esélyét.

A WHO a múlt héten figyelmeztetett: globális hiány van az egészségügyi eszközökből, köztük a maszkokhoz, kesztyűkhöz és egészségügyi védőruházathoz hasonló felszerelésekből.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Most ezen mit kell rugózni, ha valaki úgy érzi jól magát ,és van neki,akkor hordja.../szerintem baromság/ ...
Jozefina
Szerintem azért nem javasolják a maszk viselését, mert nincs elegendő belőle és az kell az egészségögyben dolgozóknak!!!
Egy egyszerű ember honnét tudja, hogy ő vírushordozó-e, ha nincsenek tünetei, ugyanakkor feertőzheti környezetét!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.