Mérföldkőhöz érkeztünk, már egymillióan fertőződtek meg.

Szomorú mérföldkő: átlépte az egymilliót a koronavírussal fertőzöttek száma

Április 2-án, csütörtök este átlépte az egymilliót a koronavírusos betegek száma a világon, a halottak száma pedig meghaladta az 50 ezret (az esti adat 51 354 volt). A 2019 decemberében, Kínából induló járvány mára az Egyesült Államokat sújtja leginkább, majdnem minden negyedik beteg amerikai, miközben a fertőzés több mint 200 országban jelent már meg.

Az eredeti gócpontnak számító Kínában lényegében megállították a járvány terjedését a hivatalos adatok szerint, a fertőzöttek számában őket már megelőzte az Egyesült Államok mellett Olaszország, Spanyolország és Németország is.

A világ tíz legjobban érintett országából tíz európai, az olasz, spanyol és német helyzet mellett súlyos a francia, a brit, a svájci és a török járványkép is, de már Belgium, Hollandia és Ausztria is átlépte a 10 ezer fertőzöttet. Magyarországon hivatalosan 585-en fertőződtek meg igazoltan.

Forrás: Index

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Majd akkor kell pislogni, meg vakarózni, amikor belobban Afrikában, Dél- és Közép-Amerikában (szóval a csóré helyeken)... meg az arab világban úgy istenigazából... mely helyekre azért jut el a vírnyák lassabban, mert nincs pénzük utazgatni, repkedni, hanem jobbára ülnek otthon vagy néznek maguk elé zabot hegyezve a verandán illetve valami szállón vagy táborban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.