William Lapschies szervezetében március 10-én mutatták ki a fertőzést, de azóta jól van, ész születésnapot ünnepel.

Ma ünnepli 104. születésnapját a koronavírusból felgyógyult II. világháborús veterán

Rendhagyó születésnapot ünnepeltek az oregoni város háborús veteránoknak otthont adó Edward C. Allworth nyugdíjasház előtt. A második világháborúban harcolt William Lapschies ugyanis – azon túl, hogy betöltötte a 104. életévét – nemrégiben a koronavírusból is kigyógyult.

– Apukám teljesen felépült, nagyon eleven, meg persze, izgatott is– magyarázta a The Oregonian riportjában a veterán lánya, Carolee Brown (77), aki a férjével érkezett az idősotthonhoz. A karanténra vonatkozó előírás értelmében nem léphettek az intézmény területére – főleg azok után, hogy a seniorház két lakója belehalt a koronavírusos fertőzésbe –, de egy gondozó kitolta William bácsit, akinek egy takarót is hoztak.

– Végül, csak összehoztam!

– kurjantott az aggastyán, aki egy lufit is megpróbált a levegőbe rúgni, de a csokitorta is ínyére való volt.

– Édesapám optimista ember. Levertnek még sosem láttam – tette hozzá a lánya. Valószínűleg ez is szerepet játszott abban, hogy az idős emberekre különösen veszélyes kórságot is legyőzte. Úgy tűnik, William Lapschies lehet a legidősebb ember, akinek a szervezete elbánt a koronavírussal. A túlélők között van még egy 101 esztendős spanyol férfi, illetve két, 103 éves kínai nő.

Forrás: Blikk

Kép: Twitter

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.