Már csak az a kérdés maradt, hogy hihetünk-e a kommunista diktatúrának?

Elárulta Észak-Korea, hogyan érinti őket a koronavírus

A KCNA állami hírügynökség péntek reggeli közlése szerint hivatalosan csupán 500 embert tart karanténban Észak-Korea, Dél-Koreában azonban tízezer feletti fertőzött személyről számoltak be.

A KCNA szerint a kommunista ország tovább fokozza majd a terjedés elleni kampányt. A hírügynökség jelentette azt is, hogy a hatóságok az utóbbi hetekben – tünetek hiányában – több ezer embert engedtek ki a karanténból, így már csupán 500 ember maradt elzárva.

Kiderült az is, hogy tisztségviselők egy országos veszélyhelyzeti megbeszélésen azt bírálták, hogy egyes területeken "passzívvá vált" a karanténszabályok ellenőrzése.

Múlt heti közlés szerint már csak két külföldi van karantén alatt. Phenjan március végén több tucat külföldi diplomatát szállított át az oroszországi Vlagyivosztokba, a főváros azonban erről nem adott megerősítést.

A kommunista ország kiutasította a külföldi turistákat, felfüggesztette a határforgalmát egyedüli szövetségesével, Kínával, a határátkelőkön egészségügyi ellenőrzést végeznek, valamint az egészségügyi dolgozók folyamatosan ellenőrzik a lakosságot.

Dél-Koreában 10 062-re nőtt a fertőzöttek száma, valamint mára 174 elhunytat számlálnak.

Forrás: Blikk

Kép: EPA/KCNA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.