Szembetűnően emelkedett a panaszmentes, új koronavírussal fertőzöttek napi esetszáma Kínában vasárnap, miközben az ország nagy részén az élet kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba a járvány mérséklődésére utaló hivatalos adatok nyomán.

Megugrott az új fertőzöttek száma Kínában
Fotó: Pixabay

Az új koronavírus okozta Covid-19 betegséggel diagnosztizált napi esetek száma továbbra is mérsékelt maradt az ország szárazföldi részén. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság 39 új esetről számolt be hétfőn, közülük csupán egy ember fertőződött meg belföldön.

Vasárnap azonban 78 újabb, tünetmentes fertőzöttet azonosítottak, ami szembetűnő emelkedést jelent az egy nappal korábbi 47-hez képest.

Ugyanezen a napon 114 újabb felgyógyult pácienst regisztráltak.

A napi panaszmentes esetek közel fele került ki a járvány kínai gócaként ismert, közép-kínai Hupej tartományból, ahol március végén kezdték el feloldani a két hónappal korábban bevezetett vesztegzárat. A vasárnap azonosított egyetlen belföldön megfertőződött beteg pedig, bár a dél-kínai Sencsenben diagnosztizálták, oda Hupejből utazott.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint Vuhanban, a tartomány székhelyén, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén elindult, az aszimptomatikus esetek növekvő száma miatt 45 lakónegyed "járványmentes" státuszát vonták vissza. A járványmentes státusszal rendelkező lakónegyedekben élők naponta két órára hagyhatják el otthonaikat.

A kínai szárazföldről összesen 81 708 Covid-19 betegről adtak hírt vasárnap éjfélig, közülük 3331-en haltak meg, és több mint 77 ezren gyógyultak meg. A hivatalos adatok szerint jelenleg csaknem 1300 páciens áll kezelés alatt.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
A második hullám. Illetve, az övék. @Oposit: Biztos lehetsz benne. Ekkora lakossághoz a közölt számok irrelevánsak.
Zsopiale
Nem ám a regisztrált fertőzöttekké, azaz a MEGISMERT fertőzöttekké, hanem ezek mind mind biztos éppen pontosan most ma fertőződtek meg... igaz baromállatok? Nem baj hogy a világ legnépesebb országa, az sem baj, hogy az sem igaz, amit kérdeznek, azért ki lehet írni címbe tényszerűséget sugallva, hogy ott megugrott a fertőzöttek száma... NINCS SEMMIFÉLE MÁSODIK HULLÁM BASZKI... az van, hogy a tünetmentesekhez most értek el a vizsgálatok és derítik ki szépen lassan, folyamatosan (már ha legalább részben hihetünk az idióta bolsi sárga kispöcsű kreténeknek), hogy hopp itt is egy meg ott is egy, DE AZT NEM TUDJÁK BAZDMEG MEGMONDANI MÉGHA AZ ISTEN SEGGBE IS KÚRJA ŐKET AKKOR SEM, HOGY MOST FERTŐZŐDÖTT MEG, VAGY ÉPPEN 2 HÓNAPJA, 4 HETE, VAGY 4 NAPJA... ezt mi a jó anyjukért nehéz felfogni?
Lepényleső
Sok minden lehet véletlen,de talán minden nem?
division
@Zsopiale: Azért te az új neveden sem hazudtolod meg önmagad ezzel a stílusoddal...A vírusoknak sajnos sok esetben van második, majd harmadik hullámuk is, pont mint a spanyol nátha esetében, és bizony akkor pusztított a legjobban. Persze aki nem ért hozzá, annak a mocskolódás egyszerűbb.
Zsopiale
@division: Ne ugassál már 5 nappal később nekem te barom... hogy rohadjál meg... te aztán kurvaára tudtad 6-odikán délután hogy lesz-e második hullám igaz, mert te aztán olyan kurvára értesz hozzá...? Szánalmas képmutató okostojás idióta barom vagy... olvasgasd csak tovább a nick-em az a neked való te szerencsétlen... és ne válaszolj itt légyszíves, mert még ha rá is kattintok, biztos hogy a további agyepédet nem fogom olvasni... és igen neked is pontosan ez a stílus való... ilyen idióta barmokat régen rugdaltak, és az is helyes volt... úgyhogy én finom vagyok még...
division
@Zsopiale: Paraszt vagy, nem is kicsit, de nem baj, van aki így érzi jól magát, vagy csak így született. Semmi közöd sem a virológiához, sem az immunológiához, végtére is mi mást írhatnál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.