Erős hagyománya van ott annak, hogy a politikai döntéseknél a bölcsészek véleményére is támaszkodjanak. Európa számos országát komoly dilemma elé állította, hogy mikor és hogyan oldhatják fel a korlátozásokat és indíthatják újra a gazdaságot, úgy, hogy közben minél kevesebb embert sodorjanak ezzel veszélybe. Ilyen viták tényleg szinte mindenhol zajlanak most, de mint a Times Higher Education cikke bemutatja, a helyzet annyiban különleges Németországban, hogy ott nemcsak politikusok, járványügyi szakemberek és közgazdászok szóltak bele a vitába, hanem filozófusok, tudománytörténészek, teológusok és jogtudósok is.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na már ez is valami?

„Németországban filozófusok és történészek is adnak tanácsot a kormánynak”

A fenti címmel számol be a derék 444.hu arról, hogy „Németországban nemcsak politikusok, járványügyi szakemberek és közgazdászok szóltak bele a vitába, hanem filozófusok, tudománytörténészek, teológusok és jogtudósok is. ”.
Nos a – persze elsősorban hazabeszélve, hisz ezt ismerem – dolog úgy áll, hogy nálunk ez természetes. Mármint, hogy beleszólnak és tanácsokat adnak. A fogadókészségről hic & nunc nem sokadoznék.
Azonban a dolog kapcsán egy nagyon fontos karrakteres különbségről kell említést tegyek. Ahogy ez az említett „German humanities scholars enlisted to end coronavirus lockdown” cikkből is (a német sajtót rendszeresen olvasván is tapasztalom) kiderül ők visszafogják magukat. Nem nyomulnak úgy, mint a hazaiak. S főleg nem végzik el számításokat a szakemberek helyett! =))
A májam nem engedi, hogy ne tegyem fel: ez utóbbiakat Őfenesége politikusként vagy filozófusként celebabrálja? =))
Csizmás Kond
hát persze hogy igen...a roschefellereken, a rothschildeken, a sorosokon kívül...
csipetke
Gondolom,itt is adnának tanácsot,de ide csak egy makacs,önfejű törpét dobott a gép,aki mindent (IS) sokkal jobban tud.
csipetke
@Csizmás Kond: Az a "roschefellerek",az ki,vagy mi?Eszik,vagy isszák?Ha esetleg Rockefellerre gondoltál,ő egy amerikai milliárdos üzletember,aki nemigen adott tanácsot Németországban
Csizmás Kond
@csipetke: ...hát elírtam...de te biztos így is megértetted :)
Amúgy az egész gazdasági világtanácsadás nem személesen történik, sőt azt jeleztem is a kifejezéssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.