Olasz maffiafőnököket engedtek szabadon a börtönből egy új koronavírus-rendelet alapján – mondta a CNN szerint Olaszország maffiaellenes ügyésze, Cafiero De Raho.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az olasz kormány engedélyezte, hogy azokat a rabokat, akiknek a letöltendő büntetéséből már csak másfél év vagy annál kevesebb van hátra, a börtönökből házi őrizetbe szállíthassák – írja az Index.

A maffiaellenes ügyész azt mondta,

házi őrizetben nem lehetséges megakadályozni azt, hogy a maffiavezérek tartsák a kapcsolatot a külvilággal.

Cafiero De Raho közölte, a rendelet alapján hazaengedett rabok közül a maffiában betöltött szerepük miatt hárman is különleges elkülönítésben voltak a börtönben,

épp azért, hogy ne tarthassák a kapcsolatot a külvilággal.

Francesco Bonura, a szicíliai Cosa Nostra befolyásos főnökét 23 évre ítélték el a maffiaszervezetben betöltött szerepével kapcsolatos vád miatt, de már csak 9 hónap van hátra a büntetéséből. Vincenzo Iannazzo, a Ndrangheta tagja, Lamezia Terme városának ismert maffiavezére eredetileg 14 évet kapott a maffiában betöltött szerepe miatt. Pasquale Zagarit, a Casalesi klán tagját, akit sokan a hírhedt nápolyi szervezet pénzügyi agyának tartanak eredetileg 21 évre ítélték el.

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.