A fiatal ápolónő maga is átesett a víruson, de már ismét a frontvonalban van.

Ezt árulta el a koronavírus-helyzetről a Londonban dolgozó magyar ápoló

A 26 éves Kata a londoni Royal Hospital-ben dolgozik ápolónőként, és beszámolt a szörnyű angliai helyzetről. Ő maga is beteg lett, pokoli fájdalmai voltak, de 17 nap után visszament dolgozni, hogy segítsen.

A londoni kórházban bent fekvő ápoltak mellett az orvosok és az ápolók egyharmada is megbetegedett. Ő is fél, hogy újra elkapja a vírust, de nap mint nap szörnyű élményeken megy keresztül: megrázza a haldoklók sorsa...

„Nehéz, nagyon nehéz. A munkában rettenetesen nagy a nyomás mindannyiunkon mind testileg, mind mentálisan, érzelmileg, pláne mióta az egészségügyi államtitkár lecsökkentette a védőruha-használatot, pedig több koronavírusos beteget is ápolunk.”

„Sok a túlóra, és ha van egy szabadnapom, akkor meg elszomorít a tudat, hogy a betegeim a kórházban haldokolnak. A vírustól még mindig rettenetesen félek, pedig már átestem rajta. De azt mondják, újra el lehet kapni. Megnyugodni csak akkor fogok, ha lesz védőoltás”

– mesélte a fiatal a Ripostnak, aki több mint két hetet töltött otthon karanténban, miután kiderült, hogy ő is elkapta a vírust.

Kata élettársa szintén a kórházban dolgozik, és ugyanazon a napon jelentkeztek nála is a tünetek, így ugyanannyi időt töltöttek karanténban.

„Egyedül az élelmiszer beszerzése okozott némi problémát az elején, szociális média nélkül nem tudom, mi lett volna velünk. De kiírtuk az Instagramra, hogy segítségre lenne szükségünk, és sokan jelentkeztek. Bevásároltak és letették az árut az ajtónk elé, ez az összefogás nagyon jólesett”

– emlékezett vissza az ápolónő.

A Royal Hospital For Neuro-disability nevű, londoni székhelyű kórház egy adományokból és a királyi család által fenntartott intézmény. Hat hete nem lehet látogatni a betegeket.

Végezetül azt is kiemelte: ő látta, mire képes ez a vírus, ezért mindenkit arra kér Magyarországon is, hogy vegye komolyan a járványt, és ha lehet, maradjon, akkor menjen csak utcára, ha nagyon muszáj!

Forrás: Ripost

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.